Το fryktoria.gr αποκαλύπτει «έργα και ημέρες του Γιάννη Μαλτέζου»

256

Με τίτλο «Έργα και ημέραι Γιάννη Μαλτέζου» ή άλλως «είπαμεν δεν σημαίνει και πράττομεν», η αποκαλυπτική ηλεκτρονική εφημερίδα fryktoria.gr αναφέρεται σε μία σειρά ενεργειών και δράσεων του Γιάννη Μαλτέζου, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση προς όσα διακήρυσσε και υποσχόταν προεκλογικά, με σκοπό την απόσπαση της ψήφου των δημοτών του δήμου Άργους Μυκηνών και προφανώς με ίδιον όφελος τον δημαρχιακό θώκο και ότι αυτό σημαίνει οικονομικά και όχι μόνον.

Παραθέτουμε το κείμενο της ανάρτησης από το fryktoria.gr  και σας προτρέπουμε να το διαβάσετε από την πηγή όπου και φιλοξενούνται πλήθος αποδεικτικών ντοκουμέντων για όλα όσα αναφέρονται. (Τα ντοκουμέντα αυτά για τεχνικούς λόγους δεν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα akromolio.gr).

Θα ήταν ενδιαφέρον να ασχοληθεί κάποιος την ουσία του θέματος και τότε, πιθανόν να προέκυπτε ένα πόρισμα παραπομπής με την κατηγορία εξαπάτησης των εκλογέων με σκοπό την απόσπαση της ψήφου τους προς ίδιον όφελος. Κατηγορία που ως γνωστόν θεμελιώνει ακόμα και κακουργηματική παραπομπή, σύμφωνα με το προηγούμενο της παραπομπής που έκανε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη σε 11 βουλευτές της σημερινής βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ το fryktoria.gr

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα πεπραγμένα της νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Άργους Μυκηνών κατά τους μήνες που διανύουμε αρχής γενομένης της 1ης Ιανουαρίου που ανέλαβε.

Έτσι εμπνευστήκαμε τον τίτλο «Έργα και ημέραι Γιάννη Μαλτέζου» και των συν αυτώ θα προσθέσω εδώ, μιας και άπαντες εκλεγμένοι και μη τον καταχειροκροτούσαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας και δεσμεύονταν στους πολίτες ότι θα πράξουν ό,σα ο επικεφαλής τους διαμήνυε.

Κι επειδή επίσης «scripta manent» δηλαδή «τα γραπτά μένουν», κάναμε μια αναδρομή σε κείνη την περίφημη ομιλία για να μπορέσουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι σε ό,σα σήμερα θα γράψουμε και σαφείς σε ό,σα θα σας παρουσιάσουμε.

Εντοπίσαμε κάποιες από τις βαρύγδουπες και άκρως ελκυστικές και εντυπωσιακές δηλώσεις του τότε, και τις παραλληλίσαμε με τα δεδομένα που έχουμε, από τότε που ανέλαβε ως σήμερα.

Ας τις δούμε μαζί. Με αποδεικτικά πάντα!

  1. Υποσχέθηκε ότι θα μείωνε τα Δημοτικά τέληγιατί ήταν από τα ακριβότερα της Ελλάδας.

Τα τέλη δεν μειώθηκαν και παρακαλώ να δείτε το αποδεικτικό από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/2/2024

  1. Μας είπε ότι θα καταργούσε τις παράνομες χωματερές

Οι χωματερές όχι μόνο δεν έχουν καταργηθεί αλλά τα σκουπίδια συσσωρεύονται και σε άλλα μέρη εντός της πόλης όπως η Κεντρική Αγορά του Άργους όπου έχει γίνει σκουπιδότοπος με κίνδυνο την Υγεία των πολιτών. Μάλιστα υπάρχει φωτογραφικό υλικό εναπόθεσης απορριμμάτων και παραπλεύρως της χωματερής σε δεύτερη παράνομη θέση. Παρεμπιπτόντως απέλυσε 11 εργαζόμενους στην καθαριότητα ( άλλοι Δήμοι τους κράτησαν) δημιουργώντας ένα Δήμο μέσα στο σκουπίδι και την βρωμιά

  1. Μίλησε με πάθος για αξιόλογους ανθρώπους που θα καλούσε να βοηθήσουντο δύσκολο έργο του, από άλλες παρατάξεις.

Προανήγγειλε ότι θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους και άφησε να εννοηθεί ότι αν συντάσσονταν μαζί του θα τους δικαίωνε. Και το έπραξε αξιοποιώντας τον Δούρο( εις εκ των τριών –Παπαϊωάννου, Δούρος, Διολίτσης- που προέρχονταν και ήταν άκρως ευνοημένοι από τον Δημήτρη Καμπόσο και οι οποίοι δημιούργησαν την τριανδρία ανατροπής του ευεργέτη τους), ως συντονιστή και επόπτη των μονάδων βιολογικού καθαρισμού και αντλιοστασίου στην ΔΕΥΑΑΡΜ με μισθό 800€ το μήνα

  1. Μέμφθηκε τον Δήμαρχο Καμπόσο γιατί δεν έκανε αναφορά στο έργο των προηγουμένων Δημάρχων

Όχι μόνο δεν έκανε ποτέ του αναφορά στα έργα των άλλων Δημάρχων όπως κατήγγειλε συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Καμπόσου, αλλά επέτρεψε την καταστροφή έργων του απελθόντος Δημάρχου, αφού άφησε ανεξέλεγκτα να παρκάρουν αυτοκίνητα πάνω στην Λαϊκή Αγορά καταστρέφοντας και βρωμίζοντας τα πανάκριβα μάρμαρα που κοσμούσαν τον χώρο. Αντ΄ αυτού, έργα που ήταν έτοιμα από την Δημοτική Αρχή Καμπόσου τα παρουσίασε ως δικά του. (ενδεικτικά αναφέρω τα Σπιτάκια ανακύκλωσης) Να θυμίσουμε ότι ουδέποτε πήρε θέση για τον βανδαλισμό που υπέστησαν οι πλάκες στις οποίες αναγραφόταν ότι το έργο έγινε επί Δημαρχίας Καμπόσου, επικροτώντας έτσι τους βανδάλους που τις κατέστρεψαν. Αλήθεια το τεράστιο έργο πνοής του Δημήτρη Καμπόσου στην Νέα Κίο που αφορά την περισυλλογή των ομβρίων υδάτων όταν τελειώσει, θα ανακοινώσει ποιος το έφτιαξε ή θα το καπηλευτεί κι αυτό; Την αγροτική και αστική οδοποιία που είναι επίσης έργο Καμπόσου θα τις ολοκληρώσει; Και όταν ολοκληρωθούν θα βγει ανοιχτά να χειροκροτήσει και να αποδώσει τα εύσημα εκεί που πρέπει;

  1. Δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Καμπόσος δεν έκανε κανένα έργο υποδομής

Γνωστό τοις πάσι και παγκοσμίως, ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος αναμόρφωσε το Άργος , έφτιαξε μια πλατεία κόσμημα η οποία πήρε το πρώτο βραβείο (city awards),έφτιαξε το «Μέγας Αλέξανδρος» , το κολυμβητήριο, το Δημοτικό Γυμναστήριο (το οποίο ο Μαλτέζος έκλεισε), γήπεδα, πλατείες, σχολεία και πολλά άλλα.

  1. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προβληθεί ο Δήμος σε όλο τον κόσμο

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ήταν ο μοναδικός Δήμος της Αργολίδας που δεν συμμετείχε με περίπτερο στην Peloponnisos Expo (τα έξοδα καλύπτονταν από την ΠΕΔ Πελοποννήσου και άρα το «δεν έχουμε λεφτά» δεν ίσχυε), μια έκθεση που προβάλει τους Δήμους σε παγκόσμιο επίπεδο. Άρα το «θα προβάλουμε τον Δήμο παντού» , δεν είχε αντίκρισμα σε αυτήν την φάση.

  1. Έδωσε υπόσχεση ότι θα φροντίζει και θα διευκολύνει τα εμποδιζόμενα άτομα(ΑΜΕΑ)

Οι θέσεις ΑΜΕΑ καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα συνεργατών του. Οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν ότι παρανόμως έχουν δοθεί στους ΑΜΕΑ και ότι θα καταργηθούν πολλές εξ αυτών

  1. Θα δημιουργήσει Μητρώο Επαγγελματιών και Επιστημόνων από τον Δήμοώστε τα χρήματα να δίνονται στους Δημότες και όχι σε εξωγενείς παράγοντες.

Στις πρώτες αναθέσεις για προμήθειες χαρτικών και καθαριστικών φιγουράρει εταιρεία με έδρα το Λουτράκι και υποθέσεις του Δήμου τις αναλαμβάνουν δικηγόροι εξ Αθηνών. Μητρώο Επαγγελματιών Δήμου θεωρείται αυτό;

Γι αυτό ο σοφός λαός λέει: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις»