Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

156

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball.

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών πλησιάζει.

Περισσότερες από 50 ομάδες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Η διοργάνωση που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αργολίδα και έχοντας ταξιδέψει μόνο σε πέντε συνολικά πόλεις στην Ελλάδα είναι στην τελική ευθεία!

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball κάνει την δεύτερη φετινή του στάση μετά την Λαμία τώρα ήρθε η σειρά του Ιστορικού Άργους κάτω από την  σκιά του κάστρου της Λάρισας, το 3×3, το παιχνίδι που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου και ανήκει πλέον στα επίσημα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, γίνεται για δύο ημέρες, ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball φιλοξενείται στις 11 και 12 Μαΐου, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου του Άργους, εκεί όπου οι παρέες θα γίνουν ομάδες για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στο δημοφιλές δυναμικό, γρήγορο και γεμάτο ένταση παιχνίδι!

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και προσκαλούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος, να ζήσουν μία μοναδική μπασκετική εμπειρία που υπόσχεται ψυχαγωγία και άθληση για όλες τις ηλικίες.

Φτιάξε την ομάδα σου και λάβε μέρος στο παιχνίδι που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου και εξελίχθηκε στο πιο σύγχρονο Ολυμπιακό άθλημα! Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής: +18 – 2005+, U18 – 2006-07, U16 – 2008-09, U14 – 2010-11, U12 – 2012+.

 

 

Οι συμμετοχές για το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος παραμένουν  ανοιχτές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:

https://www.basket.gr/3×3/.

Το 3×3 έχει τον δικό του τρόπο με την ΔΕΗ να δίνει ενέργεια στις πόλεις που επισκέπτεται. Οι πλατείες μετατρέπονται σε ανοιχτά για όλους γήπεδα 3×3, γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και χειροκροτήματα, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές κάθε περιοχής. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο Άργος, όπου ομάδες όλων των ηλικιών θα ζήσουν στο ρυθμό του τουρνουά που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την ΔΕΗ για 2η συνεχή χρονιά.

 

Μετά τη Λαμία, το Άργος είναι ο δεύτερος σταθμός του φετινού 3×3 ΔΕΗ Street Basketball.

Στη συνέχεια η διοργάνωση θα βρεθεί στο Μεσολόγγι 18-19/5, την Λάρισα 22-23/6, την Τρίπολη 29-20/6 και την Κατερίνη 13-14/7.

H σειρά 3×3 ΔΕΗ Street Basketball, η οποία περιλαμβάνει φέτος έξι (6) τουρνουά, ανήκει στην κατηγορία διοργανώσεων FIBA Lite Quest και δίνει πρόκριση για μια ομάδα στο FIBA 3×3 Challenger που θα πραγματοποιηθεί στην Πρίστινα στις 20 – 21 Ιουλίου.

Οι δύο πρώτες νικήτριες ομάδες από τα τέσσερα πρώτα τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ Street Basketball (Λαμία, Άργος, Μεσολόγγι και Λάρισα), στην κατηγορία MEN +18, εξασφαλίζουν απευθείας θέση στο κεντρικό ταμπλό του 5ου τουρνουά στην Τρίπολη. Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά της Τρίπολης προκρίνεται απευθείας στο FIBA3x3 Challenger της Πρίστινα.

Οι 4 νικήτριες ομάδες του 6ου τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ Street Basketball που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη εξασφαλίζουν απευθείας θέση στο κεντρικό ταμπλό του 3×3 Grand Series, το οποίο θα διεξαχθεί 3 – 4 Αυγούστου στην Αθήνα. Η νικήτρια ομάδα από το 3×3 Grand Series της Αθήνας, κερδίζει την πρόκριση της για το FIBA3x3 World Tour Abu Dhabi, στις 26 – 27 Οκτωβρίου.