ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

104
Φωτογραφία από την υπογραφή των συμβάσεων. Διακρίνονται ο Δήμαρχος Στάθης Καννής και ο αντιδήμαρτος Τ.Υ. Βασίλης Παναγόπουλος

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου 2024 από τον Δήμαρχο Πύργου και τους αναδόχους εργολάβους) γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στην Ανατολική Πλευρά του Πύργου και στις Δημοτικές  Ενότητες  Κολιρίου, Λασταιίκων και Σκαφιδιάς

Πρόκειται για έργα που «έρχονται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής και συνέχισε λέγοντας ότι «ο βαθμός ωριμότητας τους ήταν σε τέτοιο στάδιο ώστε να είναι εφικτή η υπογραφή των συμβάσεων».

Τόνισε πως «Εμείς ότι βρίσκουμε σε φάση που μπορεί να υλοποιηθεί  θα προχωράμε τις διαδικασίες  και θα επαινούμε τους προηγούμενους για τις ενέργειες που έχουν κάνει. Παράλληλα όμως προχωράμε το δικό μας σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία με έργα που θεωρούμε ότι θα δώσουν μία καινούρια ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης μας και των κοινοτήτων μας».

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο ανάπλασης του συμπλέγματος δρόμων που ξεκινά από την πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, διασχίζουν τα Χαλικιάτικα και φθάνουν έως την συμβολή με την οδό Γορτυνίας, τόνισε ότι αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην βελτιστοποίηση της εικόνας της ανατολικής πλευράς της πόλης καθώς και της λειτουργικότητά της.

«Η Δημοτική Αρχή» είπε, «αντιλαμβανόμενη πως οι εργασίες για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου  θα δημιουργήσουν λειτουργικά προβλήματα στην πόλη  με κυρίαρχο αυτό της κυκλοφορίας των οχημάτων και της στάθμευσης, έχει ήδη προχωρήσει την διαδικασία για την αντιμετώπιση τους ζητήματος αυτού». 

Ως πρώτο μέτρο ανακοίνωσε  την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μίσθωση ακινήτων προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων,  μέχρι να βρεθεί ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο πάρκινγκ για να δώσει λύσει στο ζωτικό αυτό  πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Παναγόπουλος λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους δρόμους Καραϊσκάκη, Λιούρδη, σε αυτούς που διασχίζουν τα  Χαλικιάτικα και φθάνουν έως και την Γορτυνίας, καθώς και επίσης και σε αυτούς που είναι γύρω από την πλατεία που έχει πάρει  το όνομα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη με την παγκόσμια ακτινοβολία.  Τόνισε δε  πως ο σχεδιασμός της νέας Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση αναπτυξιακών  έργων βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι παρεμβάσεις στον Πύργο θα έχουν  ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος».

Κολίρι, Λασταίικα και Σκαφιδιά

«Το έργο που θα υλοποιηθεί θα αποκαταστήσει την καλή λειτουργία βασικών δρόμων σε Κολίρι, Λασταίικα και Σκαφιδιά. Έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ που θα διατεθούν από ίδιους πόρους του δήμου και θα πρέπει  να ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2025» επεσήμανε ο Βασίλης Παναγόπουλος και τόνισε «Συνεχίζουμε με το σχεδιασμό έργων για την επόμενη πενταετία τα οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να γνωστοποιήσουμε».