Πρωτοβουλία για τη διάσωση της Γέφυρας του Ερασίνου

67

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των αρχών για τη σωτηρία της παλαιάς γέφυρας του Ερασίνου ποταμού, έφερε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση στο σημείο δεκάδων Δημοτών, χωρίς όμως την εμφανή παρουσία των τοπικών κουμανταδόρων του Γιάννη Μαλτέζου.

Η «Πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση της γέφυρας του Ερασίνου ποταμού», με ανακοίνωσή της καλεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών «…να αποτρέψει την καταστροφή της γέφυρας και με τη συνδρομή των ειδικών να εξασφαλίσουμε τη συντήρησή της και την ασφαλή χρήση της από τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Η ανακοίνωση με τίτλο «Ένα Μέλλον για το Παρελθόν μας» δημοσιεύεται κατωτέρω.

ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ

Ιστορία ενός τόπου είναι οι παραδόσεις του που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αλλά και τα τοπικά μνημεία που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον κρατώντας ζωντανή τη μνήμη.

Η γέφυρα του Ερασίνου, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αποτελεί ένα τέτοιο τοπικό μνημείο, ισχυρό τοπόσημο, και σημείο αναφοράς για τη Νέα Κίο, όπως αποδεικνύεται από εκαντοντάδες φωτογραφίες και μαρτυρίες.

Ταυτόχρονα αποτελεί και σήμερα ένα γραφικό σημείο της Νέας Κίου που αντιστέκεται κόντρα στην αρχιτεκτονική ομοιομορφία που έχει επιβληθεί.

Έχουμε επομένως υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το τοπικό μνημείο, από τα λίγα πλέον που έχουν απομείνει για να διατηρούν ζωντανές τις μνήμες.

Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να αποτρέψει την καταστροφή της γέφυρας και με τη συνδρομή των ειδικών να εξασφαλίσουμε τη συντήρησή της και την ασφαλή χρήση της από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Είναι  επιβεβλημένο να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες, την τοπική μας ιστορία και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.