Πορτοκάλι: Ποιος κοροϊδεύει ποιόν!

155

Η μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση πλήττει τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας την ίδια στιγμή που πορτοκάλι να έχει πάρει την κατιούσα και βρίσκεται στα αζήτητα.

Η ανακοίνωση του ΔΕΣΑ με την οποία ζητούσε ενίσχυση deminimis ενεργοποίησε τα Γραφεία Τύπου των βουλευτών Αργολίδας. Δηλώσεις έγιναν και ανακοινώσεις δόθηκαν στα ΜΜΕ, χωρίς όμως να ιδρώσει το αυτί της κυβέρνησης.

«Αν αυτά συμβαίνουν ένα μήνα προ των Ευροεκλογών, σκεφτείτε τι έχουμε να τραβήξουμε στη συνέχεια» δήλωσε στο akromolio.gr κορυφαίος Συνεταιριστής που συμπλήρωσε με νόημα «Με Ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν συνυπογράψει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση σαν κυβέρνηση, πλημμυρίσαμε από Αιγυπτιακά πορτοκάλια και τα δικά μας μένουν στα δέντρα».
ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ο Γιάννης Ανδριανός
κατέθεσε ερώτηση ζητώντας να μάθει: «Για ποιον συγκεκριμένο λόγο σημειώθηκε η ως άνω σημαντική μείωση του ποσού της συνδεδεμένης επιδότησης των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση και τι ενέργειες θα αναληφθούν για την κάλυψη του σημαντικού αυτού κενού για τους παραγωγούς».
Ο Γιώργος Γαβρήλος έκανε δήλωση όπου τονίζει «Πόσο ακόμη τελικά μπορεί η ΝΔ να παίζει με την τύχη των αγροτών; Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι παραγωγοί της Αργολίδας ζητούν άμεση επανεξέταση του ύψους της συνδεδεμένης. Δεν πρόκειται να γίνουν για μια ακόμη φορά θύματα των συνεχόμενων φιάσκων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτής της ασυντόνιστης Κυβέρνησης».
Ο Ανδρέας Πουλάς με Δελτίο Τύπου επισημαίνει: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες και αδιαφορεί για το αν μπορούν να παράγουν, να πουλήσουν τα προϊόντα του και να επιβιώσουν. Με τις αποφάσεις και τις πολιτικές της τελειώνει τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή της χώρας».