Παραλειπόμενα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άργος (2)

204
Μητσοτάκης με τους αντιδημάρχους του Δημ. Ορφανού, Δημ. Δικαίο και Γιώργο Φραγκιουδάκη

Έμαθαν πως η κινητοποίηση του αυτοπροβαλλόμενου ως δικού τους “πήγαινε κατά διαβόλου” και άρχισαν να τηλεφωνούν από τα υπουργεία της Αθήνας στις λίστες των Νεοδημοκρατών.

Έστειλαν Υπουργούς, Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες από άλλους νομούς και ζήτησαν τη συμπαράσταση όλων των δημάρχων της Αργολίδας.

Η κατάσταση σώθηκε, τελικά, γιατί έβαλαν πλάτη οι υποψήφιοι βουλευτές που έτρεξαν την υπόθεση τις δύο τελευταίες ημέρες και μάζεψαν (όλοι μαζί) καμιά εκατοσταριά πούρους κομματικούς. Μαζί τους και παράγοντες της δημόσιας ζωής που θεώρησαν πως πρέπει να παρίστανται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Μπορεί να μην ήρθαν οι αντιδήμαρχοι του Γιάννη Μαλτέζου αλλά ήρθαν, τρεις τουλάχιστον, αντιδήμαρχοι του Ναυπλίου και τέσσερα αυτοκίνητα από την Ερμιονίδα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο.

Ο Βορίδης, που κατέβηκε άρον άρον, μια μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίσκεψή του, “στρίμωξε” τον προσωπικό του φίλο Δημήτρη Καμπόσο και μαζί με αυτόν καμιά εικοσαριά ακόμα.

Λίγο οι Καλαματιανοί, λίγο οι Τριπολιτσώτες, λίγο οι Κορίνθιοι και λίγο οι σωματοφύλακες (περισσότεροι από 12), μαζεύτηκε τελικά ο κόσμος και το Άργος πρόσφερε στον Κυρ. Μητσοτάκη τη μεγαλύτερη προεκλογική του συγκέντρωση από όλη την Ελλάδα. Περίπου 300 Νεοδημοκράτες παλαιάς κοπής, από αυτούς που λένε «πρώτα το κόμμα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Σαραβάκο έδωσαν ελπίδα στον περιοδεύοντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι ίσως το κόμμα του να φτάσει στις Ευρωεκλογές στο 29%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραλειπόμενα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άργος (1), ΕΔΩ