Ο Αυτοφωράκιας του Γιάννη Μαλτέζου είναι γυναίκα

306

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Η Μαρία Ζουλούμη είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών, αρμόδια για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Κουτσοποδίου και Υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με απόφαση του Γιάννη Μαλτέζου.

Όπως ήδη ακούγεται, προορίζεται να παίζει ένα ρόλο, κάτι σαν τον αυτοφωράκια των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης που παραπέμπονται και τους καταλογίζουν πρόστιμα και ποινές για να μένει καθαρός ο πραγματικά υπεύθυνος.

Πείσθηκε με όσα της είπε ο Γιάννης Μαλτέζος και μπήκε στο ψηφοδέλτιό του. Μετά την εκλογή της αποδέχθηκε τις ευθύνες που της ανέθεσε ο Γιάννης Μαλτέζος, έχοντας πιθανή άγνοια του τι θα της συμβεί. Πολιτικές και Νομικέ ευθύνες που όμως δεν συνοδεύτηκαν, όπως αποδείχθηκε, από ανάλογα μέσα και  ποσότητα εξουσίας που θα της επέτρεπαν να ανταποκριθεί σε αυτές.

Έτσι, σήμερα, βλέπουμε σημεία του Κουτσοποδίου να γίνονται χώροι απόθεσης μπάζων και ογκωδών απορριμμάτων έξω από κάδους, στους δρόμους και σε ρέματα, λόγω αδυναμίας οργάνωσης της περισυλλογής από την άλλη αρμόδια αντιδήμαρχο. Την αντιδήμαρχο για τα σκουπίδια που διόρισε ο Γιάννης Μαλτέζος. Ο κόσμος όμως γκρινιάζει και αναρωτιέται «Που είναι η Ζουλούμη»; «Γιατί δεν φροντίζει για την καθαριότητα του Κουτσοποδίου»;

Η Μαρία Ζουλούμη πληρώνει την ευπιστία της στην διαβεβαίωση που της δόθηκε από τον Γιάννη Μαλτέζο ότι θα την στηρίξει για να ανταποκριθεί στις ευθύνες που της ανέθεσε. (Είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία Υγείας της Π.Ε. Αργολίδας δεν έλαβε –ακόμα- εντολή από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ματζούνη να πραγματοποιήσει τους πρέποντες ελέγχους και να καταλογίσει τα πρέποντα).

Αν όμως η Μαρία Ζουλούμη στάθηκε τυχερή (μέχρις ώρας) και δεν της φόρτωσαν κάποιες δικαστικές εμπλοκές για θέματα Περιβάλλοντος και Προστασίας της Δημόσια Υγείας δεν φαίνεται πως θα σταθεί τυχερή για την άλλη ευθύνη που της ανέθεσαν χωρίς τα ανάλογα μέσα υλοποίησης. Μαθαίνω ότι ήδη, η Δικαιοσύνη ασχολείται με τα των αδεσπότων. Εκεί τα πράγματα ζορίζουν!

Ο Γιάννης Μαλτέζος, ακολουθώντας την παλιά τακτική του στέκεται (στα δύσκολα) έξω από το κάδρο. Να δείτε μάλιστα που, σε λίγο, θα μας λέει ο ίδιος ή τα μεγάφωνά του ότι «Δεν είναι αυτός υπεύθυνος». Όπως –περίπου- τότε που ως αντιπεριφερειάρχης έβαζε πρόστιμο στο Δήμο Άργους Μυκηνών (δηλαδή στους δημότες) και με απόφασή του απαγορευόταν η μεταφορά αδεσπότων στο χώρο των παλαιών Σφαγείων. Του ίδιου χώρου που σήμερα, χωρίς καμία διαρθρωτική αλλαγή ή αδειοδότηση, χρησιμοποιείται κατ’ εντολή του ή με πλήρη έγκρισή του ως μη αδειοδοτημένο καταφύγιο αδεσπότων.

Υπεύθυνη για τα αδέσποτα (με υπογραφή Μαλτέζου) είναι η Μαρία Ζουλούμη. Όμως, ο Γιάννης Μαλτέζος “την έχει αφήσει ξεκρέμαστη”. Kρατά στο συρτάρι του και δεν προωθεί την υλοποίηση ενός σύγχρονου καταφυγίου αδεσπότων, έργου που έχει λάβει έγκριση και χρηματοδότηση από την εποχή του Δημήτρη Καμπόσου.

Δεν ενδιαφέρει την κοινωνία ποιος μελέτησε και πήρε την χρηματοδότηση του έργου. Ενδιαφέρει όμως την κοινωνία το ποιος παρεμποδίζει (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) την υλοποίηση του έργου. Και αυτός είναι ο Γιάννης Μαλτέζος που (προκειμένου να μην αναφερθεί σαν  έργο που προετοιμάσθηκε από τον Δημ. Καμπόσο και τους συνεργάτες του) το καθυστερεί και περιορίζεται σε φιγουρατζίδικες παρουσίες και δηλώσεις του τύπου «καθαρίσαμε το χώρο από τα χόρτα» ή σε ανακριβείς δηλώσεις από τηλεοράσεως του τύπου «αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των αδεσπότων».

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, στους 4 μήνες εποχής Γιάννη Μαλτέζου (και Σια), στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων βαρύνεται με καταγγελίες για:

– ημιδιαφανείς διαδικασίες προμήθειας τροφών,

– επιλεκτική παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και άρνηση παροχής σε μη “υπάκουους” εθελοντές,

– πλήθος επιθέσεων κοπαδιών αδεσπότων σε παιδιά ή οδηγούς μηχανών,

– μεταφορά θυμάτων για παροχή ιατρικών φροντίδων λόγω επιθέσεων αδεσπότων,

– θάνατο νοσηλευόμενου, μετά από πτώση λόγω επίθεσης αγέλης αδεσπότων και

– δυσφήμιση του δήμου ανά την Ελλάδα λόγω της απαράδεκτης αμέλειας που επιδεικνύει.

Ήδη εκκρεμεί καταγγελία επιβολής ευθανασίας χωρίς απόφαση της κατά νόμο αρμόδιας Επιτροπής (αλήθεια υπάρχει αυτή η Επιτροπή;). Εκκρεμεί ακόμη η μη σύννομη λειτουργία του μη αδειοδοτημένου καταφυγίου αδεσπότων. Στους 4 μήνες Γιάννη Μαλτέζου, έγινε πραγματικότητα ο διχασμός των Εθελοντών Φιλόζωων και ο διαχωρισμός τους σε “δικά μας παιδιά και σε αποπαίδια”. Ακόμη, εξετάζονται καταγγελίες για παράνομες φιλοξενίες αδεσπότων και δεσποζομένων (μέχρι πρότινος) σκύλων στα άθλια κλουβιά των Παλαιών Σφαγείων, κ.α..

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, ο Γιάννης Μαλτέζος με τη βοήθεια συνεργαζόμενων ΜΜΕ κρατιέται εντέχνως έξω από το κάδρο των ευθυνών.

Η πολιτική αποφορά και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης στρέφονται κατά της Μαρίας Ζουλούμη που παρακολουθεί αμήχανη και χωρίς επαρκή  μέσα και στήριξη στην διάθεσή της τα όσα συμβαίνουν οι συνέπειες των οποίων σύντομα θα ξεσπάσουν εις βάρος της.

Είπαμε, έτσι δουλεύει και η φάμπρικα του αυτοφωράκια στα νυχτομάγαζα. Ο αμοιβόμενος αυτοφοράκιας τραβιέται δικαστικά και ο πραγματικός υπεύθυνος διατηρεί καθαρό το ποινικό του μητρώο.

Εάν οι νόμοι τηρηθούν, είναι εύκολα προβλέψιμο το που θα καταλήξει η διεξαγόμενη προανακριτική διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών οι οποίες αυτή τη στιγμή εξετάζονται καθώς και άλλων που όπως πληροφορούμαι θα ακολουθήσουν.

Για το θέμα όμως θα επανέλθω γιατί κατακλύζομαι από καταγγελίες και στοιχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την ιστορία ας θυμηθούμε ποια είναι και γιατί βρίσκεται στο φακό της Δικαιοσύνης “η αυτοφωράκιας αντιδήμαρχος” του Γιάννη Μαλτέζου (Σύμφωνα με την αναγγελία υποψηφιότητάς της)

Η Μαρία Ζουλούμη είναι Γιατρός Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος, η οποία διατηρεί τα τελευταία 23 χρόνια Μικροβιολογικό Ιατρείο στην πόλη του Άργους. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει ολοκληρώσει με άριστα την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κουτσοπόδι, όπου και κατοικούσε μόνιμα με την οικογένεια της μέχρι και πριν δύο έτη. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Η ενασχόληση με την πολιτική δεν ήταν ανάμεσα στις δικές της προτεραιότητες μέχρι σήμερα. Αντιμετωπίζει τη δική της υποψηφιότητα ως μία υπέρβαση, στην οποία την οδήγησε η αγάπη της για το Κουτσοπόδι και τους ανθρώπους του, όπως και η πίστη ότι βρισκόμαστε στην παραμονή μιας μεγάλης αλλαγής για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, που όλοι όσοι μπορούν να προσφέρουν, το οφείλουν στον τόπο τους να το κάνουν!