Νεκρά από φόλες 4 σκυλιά και 3 γάτες στο Σκαφιδάκι Άργους

58
Φωτογραφία αρχείου

Με φόλες λύνουν το πρόβλημα των αδέσποτων στο Σκαφιδάκι του Δήμου Άργους Μυκηνών. Θύματα δηλητηρίασης, αυτή τη φορά ήταν μία σκύλα με τα τρία κουτάβια της και τρεις γάτες .

Οι ασυνείδητοι που έριξαν τις φόλες δεν σκέφτηκαν καν ότι δίπλα ακριβώς ήταν η παιδική χαρά του χωριού.
Η ευαισθητοποίηση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου ήταν άμεση και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος κατάφερε να βρει πλήθος από σκορπισμένες φόλες και έτσι να γλιτώσουν και άλλα ζώα.

Στο ευχαριστήριό του το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου κ. Νίκος Παράσχος, αναφέρει:
«“Ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τον πρόεδρο της κ. Γραμματσούλια Παναγιώτη καθώς και τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Μαστοράκη Γεώργιο για την ευαισθητοποίηση και την άμεση ανταπόκρισή τους για την παραχώρηση του ειδικού σκύλου ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) ύστερα από μαζικά κρούσματα θανάτωσης που είχαμε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκαφιδακίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών τις προηγούμενες μέρες.
Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα είχε ως αποτέλεσμα τη θανάτωση τριών γατών και μίας σκύλας με τα τρία κουταβάκια της. Ένα μόλις κουτάβι στάθηκε τυχερό και λαμβάνει την αρμόζουσα περίθαλψη.
Έτσι λοιπόν την Τρίτη 30 Απριλίου ύστερα από την έρευνα ανεβρέθησαν και συλλέχθηκαν τρία δηλητηριασμένα δολώματα, εκ των οποίων το ένα ανεβρέθη πλησίον της παιδικής χαράς όπου καθημερινά στο χώρο βρίσκονται ανήλικα παιδιά και όχι μόνο. Τα άλλα δύο ανεβρέθησαν σε ακτίνα 100 μέτρων.
Τα ανωτέρω στοιχεία παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για τις νόμιμες διαδικασίες».