Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση

22

Με πρωτοβουλία του Ωδείου “Δίεσις – Αγγελική Μαυρούλη” πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Την εκδήλωση που έγινε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος προσφώνησε η Καλλιτεχνική Δ/τρια κ. Αγγελική Μαυρούλη.

Συνέπραξαν: ο Βυζαντινός Χορός του Ωδείου, η παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων παρ. Άργους καθώς επίσης και το παιδικό τμήμα του “Βυζαντινού Χορού Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”, με την καθοδήγηση του κ. Αναστάση Λίτσα.

Ο π. Γεώργιος Σελλής έκλεισε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σημασία της Επετείου για τη σημερινή εποχή, όπου οι πόλεμοι εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα.

Όπως είπε, «Ολόφωτη ελπίδα, αναμφισβήτητα, τα παιδιά μας που, όχι μόνο έκλεψαν την παράσταση, αλλά μας γέμισαν με ελπίδα πως υπάρχει “ζύμη” που μπορεί να “ζυμώσει, όλον το φύραμα”, κατά τον Απόστολο των Εθνών, Παύλο. 

Δεν είναι όλα τα παιδιά μπροστά σε μια εικονική πραγματικότητα ατελείωτες ώρες, αλλά έχουν τη βούληση να επιλέξουν να ζήσουν, να μάθουν, να χαρούν την κοινωνικοποίηση που προσφέρει η μουσική, και δη, η παραδοσιακή.

Εύγε στο Ωδείο “Δίεσις” για την πρωτοβουλία και ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα παιδιά, αλλά και σε όλους τους χορωδούς και την ορχήστρα!!!».