Για την προεκλογική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άργος

120

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Γ. Γαβρήλου

Γενικολογίες και ευχολόγια μοίρασε κατά την σημερινή επίσκεψή του στο Άργος, ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης, σα να είναι επικεφαλής μιας άλλης χώρας, με άλλους δείκτες κοινωνικής ευημερίας, με μικρότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα και άλλα νούμερα ανεργίας, πέρασε σήμερα από την μεγαλύτερη πόλη του Νομού χωρίς ουσιαστικά να πει τίποτα στον κόσμο που χειμάζεται, περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις.
Ζήτησε εκ νέου ψήφο από τον λαό της Αργολίδας, υποσχόμενος ευρωπαϊκό αέρα και μελλοντικές μέρες δήθεν ευημερίας. Δεν μας είπε όμως σε ποιες τσέπες «εκλεκτών» έχουν πάει τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί σίγουρα δεν πήγαν για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κλείνουν η μια μετά την άλλη από τα χρέη και την αδυναμία να βγάλουν πέρα τα πάγια έξοδα. Δεν μας είπε τι θα γίνει με τους αγρότες που πνίγονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αθρόων εισαγωγών από τρίτες χώρες και από την κάθετη αύξηση του κόστους καλλιέργειας, ενώ καθημερινά ζουν με το αδιέξοδο της επιβίωσης βλέποντας τους εμπόρους να παίρνουν τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές και να τα πουλάνε με σκανδαλιστικό υπερκέρδος. Δεν μας είπε γιατί η Κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, την ώρα που κάθε μέρα τα περισσότερα νοικοκυριά ζουν με το άγχος του σούπερ μάρκετ και η χώρα μας έχει γίνει η πιο ακριβή της Ευρώπης, όταν οι μισθοί είναι οι δεύτεροι πιο χαμηλοί στους 27. Δεν μας είπε τι πραγματικά σχεδιάζει για το ΕΣΥ, όταν δεν υπάρχουν γιατροί, όταν η Κυβέρνηση αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις και τα φάρμακα και επιβάλλει στους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για να χειρουργηθούν εγκαίρως, όταν μοιράζει κομμάτι- κομμάτι τις Δημόσιες Δομές και υπηρεσίες Υγείας, σε ιδιώτες φίλους της.

Γιώργος Γαβρήλος

Αυτή τη φορά τα ψέματα της ΝΔ και οι δημαγωγικές επικοινωνιακές καμπάνιες της δεν θα καταφέρουν να την σώσουν. Ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποιος ευθύνεται για τον μισθό και την σύνταξη που τελειώνει τις πρώτες μέρες του μήνα, για τα δισεκατομμύρια που έχουν πάει στις τσέπες συγκεκριμένων εταιρειών, όταν ο ίδιος ζορίζεται να αγοράσει τα βασικά είδη διατροφής, για την ταλαιπωρία που υφίσταται περιμένοντας στην ουρά για μια εξέταση στο Νοσοκομείο, για την ελπίδα που έχουν χάσει οι νέοι και οι νέες μας.
Ο κ. Μητσοτάκης το 2023 μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έταξε καλύτερες μέρες και βύθισε μια ολόκληρη χώρα στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Μίλησε για ένα δίκαιο Κράτος και διαφάνεια, αλλά εργαλειοποίησε τους Θεσμούς για να κρύψει τα σκάνδαλα της παράταξής του και στιγμάτισε την Δημοκρατία. Υποσχέθηκε ανάπτυξη και έργα υποδομής, αλλά ξεπουλάει κάθε τι Δημόσιο, από τις Τράπεζες Αίματος ως το Νερό, την ώρα που μοιράζει αφειδώς το δημόσιο χρήμα στους γαλάζιους κολλητούς, μέσω απευθείας αναθέσεων και φωτογραφικών τροπολογιών.
Ως εδώ με αυτήν την Κυβέρνηση της διαφθοράς, της υποκρισίας, της αλαζονείας και του πλιάτσικου. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή και το πρώτο βήμα θα γίνει την 9η Ιουνίου στις κάλπες των Ευρωεκλογών. Αυτός ο τόπος, κύριε Μητσοτάκη, έχει ανάγκη από ουσιαστικές πολιτικές για μια καλύτερη ζωή. Δεν χρειάζεται ούτε εσάς, ούτε την Κυβέρνησή σας.