Στον τελικό του Youth League προκρίθηκαν οι μικροί του Ολυμπιακού! (ΒΙΝΤΕΟ)

7

Ιστορική πρόκριση στο τελικό του Youth League για τους «ερυθρόλευκους» με 3-1 στα πέναλτι επί της Ναντ

Έκαναν το θαύμα τους και οι νέοι του Ολυμπιακού κερδίζοντας την Ναντ στον ημιτελικό του Youth League σε  ένα φοβερό παιχνίδι γεμάτο πάθος , ταλέντο, η δύναμη ,ένταση αλλά και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό…

Ένα παιχνίδι ύμνος του ποδοσφαίρου όπου η ομάδα του Ολυμπιακού U19  κέρδισε έναν αντίπαλο που δεν σταμάτησε να πιέζει ,ακούραστο γεμάτο ταλέντο έδειξε ότι αυτή η ομάδα έχει σύνολο , ομαδικότητα και περίσσιο ταλέντο αφού κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει το παιχνίδι  αλλά να και πιέσει, να ελέγξει το περισσότερο μέρος του παιχνιδιού και να καταφέρει να κάνει  μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Κατάφερε να σκοράρει στο τέλος του α ημιχρόνου  από εκτέλεση κόρνερ σε μια δουλεμένη φάση αλλά το γκολ  ακυρώθηκε  άδικα.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε 0-0 και στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ακόμα μία πρόκριση από την «άσπρη βούλα» όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, εναντίον της Ίντερ και της Λανς.

Δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες έχασε η Ναντ στο πρώτο ημίχρονο με τον Σίνα να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση στην προβολή του Μαφουμπί στο 17΄, ενώ στο 38΄ ο Ντιγκάρ… κατάφερε να αστοχήσει σε κεφαλιά, σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο από την εστία! Ενδιάμεσα, στο 34΄, ο Μπάμπης Κωστούλας είχε βρεθεί σε θέση βολής μετά από κόντρες, αλλά το αριστερό σουτ εξουδετέρωσε ο Μαμπόν.

Στις καθυστερήσεις (45+1΄) ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην πορεία της είχε βρει στο χέρι του αδελφού του, Κώστα Κωστούλα. Ανεπαίσθητη η επαφή, όμως με βάση τους κανονισμούς και μετά από έλεγχο VAR το γκολ ακυρώθηκε.

 

Στο 67΄ ο Παπακανέλλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Μαμπόν, ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως με «στημένες» φάσεις. Η Ναντ έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από την ελληνική ομάδα και μάλλον ευχαριστημένη που το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Εκεί, οι Μπάκουλας, Μπ. Κωστούλας, Λιατσικούρας αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από τους Γάλλους που είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ μία εκτέλεση απέκρουσε ο Σίνα. Έτσι, με σκορ 3-1 ο «Θρύλος» συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

 

Διαιτητής: Τσιορκίρκα (Ρουμανία)

 

Κίτρινες: Κ. Κωστούλας, Μπ. Κωστούλας, Δάμα – Ασουμανί, Λε Ρου, Σοβέν

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

 

ΝΑΝΤ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν)

Πλέον, ο Ολυμπιακός την Δευτέρα 22 Απριλίου στις 19:00 θα προσπαθήσει να κατακτήσει την κούπα του Youth League και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων να γράψουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα.

Αντίπαλος; Είτε η Μίλαν, είτε η Πόρτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν στις 19:00.