Ξεκίνησαν στο Ναύπλιον Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

100

Η Διεύθυνση Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε τους ψεκασμούς στους τόπους επώασης των νυμφών των κουνουπιών, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ντίνα Καραγιάννη απαντώντας σε σχετική ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου, στο Δ.Σ. της Πέμπτης 29ης Μαρτίου.

«Οι ψεκασμοί ξεκίνησαν ήδη -πριν από 10 ημέρες- και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως το πρόβλημα των κουνουπιών που είναι ήδη οξύ σε κάποιες περιοχές» είπε η αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ότι «από τον επόμενο μήνα περιμένουμε και την επικουρία της Περιφέρειας η οποία θα ξεκινήσει και αυτή ένα παράλληλο πρόγραμμα».

Για το θέμα της καταπολέμησης τω κουνουπιών, η Διεύθυνση Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου εξέδωσε την κατωτέρω ανακοίνωση παρέχοντας πληροφορίες και οδηγίες προς τους Δημότες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου. Η αντιδήμαρχος Ντίνα Καραγιάννη στο κέντρο, μεταξύ των αντιδημάρχων Ξύδη και Πανουτσόπουλου

«Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Δημοτικής μας αρχής. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών του Δήμου Ναυπλιέων έχουν ξεκινήσει από δεκαημέρου οι ψεκασμοί σε δημόσιες υδάτινες σημειακές επιφάνειες από ειδικευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία, με εγκεκριμένα βιοκτόνα σκευάσματα καθώς και εβδομαδιαίες  δειγματοληψίες για εντοπισμό εστιών και πάντα με την επίβλεψη του υπεύθυνου γεωπόνου του Δήμου Ναυπλιέων. Όσο αφορά εστίες σε ιδιωτικούς χώρους (οικιακά λύματα, εγκαταλειμμένες πισίνες, ανοικτές υδατοδεξαμενές, διαρροές από δίκτυα ύδρευσης κ.α.) επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων ατομικής προστασίας από τους ιδιοκτήτες και η αποφυγή δημιουργίας εστιών συσσώρευσης στάσιμων υδάτων και χώρων με συσσωρευμένη οργανική ύλη (κοπριά, φλούδες πορτοκαλιών κ.α.).

Από την πλευρά του Δήμου θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι ψεκασμοί αλλά κρίνεται πολύ σημαντική η συνεισφορά και η ευαισθητοποίηση όλων μας στην καταπολέμηση των κουνουπιών μειώνοντας όλες εκείνες τις επιφάνειες όπου λιμνάζουν νερά καθώς και ενημερώνοντας τον Δήμο για πιθανές εστίες συσσώρευσης στάσιμων νερών έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο των συνεργείων ψεκασμού».