Μαλτεζογάγγραινα!

662

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Γίναμε μάρτυρες γεγονότων όπου ένας τέως σημαντικός αυτοδιοικητικός και αθλητικός παράγων, μετατράπηκε σε δημόσιο οσφυοκάμπτη, κόλακα (για να μη γράψω γλύφτη) του Γιάννη Μαλτέζου. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί, μέσα σε 4 μόλις μήνες, να φτάσουμε  στο στάδιο όπου η πολιτική γάγγραινα θα έκανε τέτοια επέλαση. Όπου ο οργανισμός θα σαπίζει και θα καταστρέφει ένα ένα τα υγιή όργανά του.

Είναι δυνατόν, την ώρα που ο Παναργειακός γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να έρχεται ο απόστρατος πλέον Δημ. Καρυάμης και να τιμά πρώτον τον Γιάννη Μαλτέζο, με το επιχείρημα ότι είναι οπαδός του Παναργειακού; Πόση κατάπτωση πια; Πόση επιχειρούμενη ιδιοποίηση του αγώνα και της προσφοράς των άλλων;

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Οικογένειες στέρησαν περιουσιακά στοιχεία από τα παιδιά τους. Νέα παιδιά απομακρύνθηκαν από κάθε διασκέδαση για να αφοσιωθούν στην προπόνηση. Επιστήμονες γυμναστές και προπονητές ξενύχτησαν δίπλα σε προβλήματα τακτικής και αθλητών ψάχνοντας για κάποια λύση. Απλοί οπαδοί έκοψαν το τσιγάρο για να αγοράσουν ένα εισιτήριο για το γήπεδο ή να πάνε με την ομάδα στα πέρατα της Ελλάδος προσπαθώντας να ενθαρρύνουν την ομάδα. Και έρχεται τώρα ο τ. σύμβουλος και τ. πρόεδρος (και διάφορα άλλα τέως) να δώσει ΠΡΩΤΟ βραβείο στον Γιάννη Μαλτέζο με το αιτιολογικό «επειδή είναι Παναργειακός»;

Πως πρέπει να χαρακτηρισθεί η πράξη αυτή και ακόμα χειρότερα η νοοτροπία αυτή; Αθλιότητα, οσφυοκαμψία, υποκρυπτόμενη ιδιοτέλεια; Ο καιρός θα δείξει.

Οι λίγοι αξιόλογοι που τον περιβάλλουν ας προσέξουν. Δουλεύει με σχέδιο και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα μέχρι σημείου ξεφτιλισμού.

Πρώτα, κάποιοι οδηγούνται σε ψεύδη. Μετά, στην καταστροφή των πινακίδων που αναφέρουν τα έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Μετά στην παράληψη της προσφοράς των παραγόντων της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια, στην χρίση δημοσίων εγκαταστάσεων κατά το δοκούν και με την προϋπόθεση πως είναι άκρως επιβεβλημένη η τιμητική πρόσκληση του Γιάννη Μαλτέζου. Τώρα. Φτάσαμε στο «Δοξάστε με»! Απομένει να δούμε, πια, εικόνες σαν και αυτές όπου οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι χειροκροτούν μανιωδώς ή κλαίνε από συγκίνηση κάθε φορά που ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εμφανίζεται και λέει μια λέει μια Μαλτεζία.

Επί της ουσίας. Χαιρόμαστε μαζί με την ομάδα! Συγχρόνως όμως αγωνιούμε για το μέλλον της δεδομένου ότι «Είναι πολλά τα έξοδα που μας περιμένουν» και αναρωτιόμαστε: «Αυτός ο Γιάννης Μαλτέζος φιλοτιμηθεί να προσφέρει έστω τα έξοδα μισθοδοσίας της προπονητικής ομάδος για να βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά ή θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια»; (Αν κάνω λάθος, εδώ είμαι να επανορθώσω δημοσιεύοντας τα αποδεικτικά στοιχεία της προσωπικής οικονομικής συνεισφοράς του των τελευταίων 3 ετών και επί πλέον να ζητήσω και συγνώμη).

Υ.Γ. Άραγε στο παραχωρητήριο του παλαιού Δημοτικού κτηρίου (που ορθώς παραχωρήθηκε) αναφέρεται ότι «είναι επιβεβλημένη η πρόσκληση του Γιάννη Μαλτέζου και η απόδοση τιμών σε αυτόν», όπως έγινε στο Κουτσοπόδι του Δούρου με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου;