Ζητάμε καθαριότητα και αποψίλωση στο Δρέπανο

313

Η Δημοτική Αρχή Ορφανού ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων έχοντας –εκ των πραγμάτων- δημιουργήσει υπέρμετρες προσδοκίες στους ανθρώπους που την στήριξαν προεκλογικά. Η αντίληψη που επικράτησε ήταν: «Τα θέλω όλα… Τα θέλω τώρα»!

Η απόδοση των στελεχών της, το πρώτο τετράμηνο του 2024 δεν ήταν η αναμενόμενη, για λόγους που ελέγχονται ως προς την ακρίβεια των δικαιολογιών. Ακόμα και τα πιο δραστήρια στελέχη της βρέθηκαν στο στόχαστρο ανθρώπων που διακρίνονται για την ανιδιοτέλεια αλλά -κυρίως- για την ανυπομονησία τους. Ένας από αυτούς, είναι ο Κώστας Καρούτζος (Μαγγανάς) αγαπητός για τι  μιλάει και γράφει όπως νιώθει, ακατέργαστα.

Η Αντιδήμαρχος καθαριότητας Ντίνα Καραγιάννη, ίσως η πιο δραστήρια και αποτελεσματική συνεργάτης του Δημήτρη Ορφανού, είναι ο αποδέκτης των διαμαρτυριών του.

Η επώνυμη διαμαρτυρία που δημοσιεύουμε, είναι σαφές πως δεν έχει προσωπική στόχευση αλλά εκφράζει την διπλή αγωνία ενός ενεργού πολίτη που αγαπά και φροντίζει την ιδιαίτερη πατρίδα του (εν προκειμένω το Δρέπανον) και συγχρόνως αγωνιά για να μην «προδωθούν οι προσδοκίες του».

Διαβάστε τι γράφει  ο Κώστας Καρούτζος (Μαγγανάς) αναφερόμενος στα θέματα καθαριότητας και αποψίλωσης των χόρτων στο χωριό του και τι απάντησς η αντιδήμαρχος σε ερώτηση του akromolio.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Κώστας Καρούτζος

Προδώσατε τις προσδοκίες μας: Απευθύνομαι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων και στην κύρια Αντιδήμαρχο Ναυπλιέων.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζετε «έχει αυξηθεί πολύ η τουριστική δραστηριότητα στον Δρέπανον Αργολίδας, με θετικά σημεία αυτού του φαινομένου τον πλούτο, την ανάπτυξη εστιατορίων, καφέ μπαρ και δραστηριοτήτων. Όμως υπάρχουν περιοχές ήδη, στο Δρέπανο Αργολίδας, που υπάρχει πολύ εγκαταλείψει πχ υπάρχουν σκουπίδια χορτάρια κπλ.

Πρέπει να κρατάμε το χωριουδάκι καθαρό, τώρα που ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν χρειάζεται 2 εργάτες καθαριότητας καθημερινά στο Δρέπανο Αργολίδας να υπάρχουν, γνώμη μου αυτή. Και ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων γενικότερα και η κύρια Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων του τομέα καθαριότητας “δηλώνει απών επιδεικτικά”.

Ξεκινά τουριστική περίοδος, κόσμος έρχεται. Καθώς φαίνεται μέχρι στιγμής, θα έχει τριπλάσιο τουρισμό. Χρειάζονται καθημερινά καθαριότητα νέα εργαλεία, νέοι τρόποι και δομές για να γίνεται αυτό, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα οι ίδιοι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες μας, που θα βλέπουν μια περιοχή σαν το Δρέπανο Αργολίδας σε αυτή την εγκαταλείψει. Δυστυχώς όμως!

Δεν αξίζει αυτή η κατάντια στο Δρέπανο Αργολίδας. Δυστυχώς όμως πήρατε μια καρέκλα εξουσίας και ξεχάσατε τον καλό σας εαυτό στο σπίτι σας (με λίγα λόγια καβαλήσατε το καλάμι). Κρατήσατε τους πιστούς φαντάρους του απελθόντος Δημάρχου Ναυπλιέων δίπλα σας. Ίσως αυτοί οι πιστοί φαντάροι του απελθόντος, μετά από 5 χρόνια που θα ξαναγίνουν οι δημοτικές εκλογές θα σας φανούν χρήσιμοι. Για να φτιάξετε το προσωπικό σας προφίλ.

Δεν σας ενδιαφέρει το γενικό καλό το γενικό σύνολο. Σας ενδιαφέρει μόνο το προσωπικό σας προφίλ να είναι στην επικαιρότητα πάντοτε. 3 μήνες στην εξουσία του Δήμου Ναυπλιέων δεν εκπροσωπείτε την Αλλαγή που τόσο πολύ αγώνα καθημερινά με έντιμο αγώνα δώσαμε όλοι μαζί για να έρθει. Προς το παρών έχετε προδώσει της προσδοκίες μας.

Αλλάξτε συμπεριφορά εξουσίας όσο είναι νωρίς ακόμη. Έρχεται η οργή των συνδημοτών που νοιώθουν προδομένοι από την Αλλαγή που νόμιζαν ότι θα υπάρξει.

Με εκτίμηση

Κώστας Καρουντζος ή ΜΑΓΚΑΝΑΣ.

Κάτοικος Δρεπάνου Ναυπλίου. Ένα απλός ενεργός πολίτης.

ΥΓ. Το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους είναι βρώμικη στρατηγική.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ζητήσαμε από την αντιδήμαρχο καθαριότητας να σχολιάσει τις επικρίσεις. Παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν θέλησε να σχολιάσει, τελικά δήλωσε στο akromolio.gr:

Ντίνα Καραγιάννη. Αντιδήμαρχος δήμου Ναυπλιέων

«Είναι για εμάς βοήθεια το να μας επισημαίνουν τα προβλήματα οι πολίτες και να προτείνουν όποιες λύσεις θεωρούν καλύτερες.  Είναι αλήθεια ότι προσπαθούμε ώστε το Δρέπανο να πάει καλύτερα σε επισκεψιμότητα όπως και όλος ο δήμος. Ο Δήμος θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις καθαριότητας του χωριού, υπερβαίνοντας τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει εξ αιτίας της κακής οικονομικής διαχείρισης από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η δουλειά της αντιδημαρχίας που μου εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος  κ. Δημήτρης Ορφανός φαίνεται ήδη και θα φανεί ακόμα καλύτερα μόλις προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε προσλήψεις εργατών για την καθαριότητα και την αποψίλωση. Εργασίες που ήδη γίνονται σε άλλα σημεία του Δήμου με σωστή κατανομή του λιγοστού προσωπικού.

Ζητάμε από τους Δημότες και τους καταστηματάρχες τη βοήθειά τους για να κρατάμε τον δήμο μας καθαρό και αντάξιο των προσδοκιών που έχουν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί από εμάς. Αν ο καθένας φροντίσει το χώρο του, θα φέρουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα».