Ο Δημήτρης Ορφανός βάζει τέλος στα σενάρια διχασμού της παράταξης

52

Οι πολλαπλές αναφορές από ΜΜΕ της Αργολίδας στην εσφαλμένη συμπεριφορά που επέδειξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα την αποχώρηση δύο Δημοτικών Συμβούλων από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκάλεσαν την κατευναστική παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού ο οποίος τόνισε τα αυτονόητα. «Οι προσωπικές στρατηγικές και οι κρυφές ατζέντες δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα αυτής της δημοτικής αρχής» δήλωσε, διαψεύδοντας έτσι δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδα alter ego του Γιάννη Μαλτέζου, η οποία ερμήνευσε «μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του νεοεισερχόμενου Δημοτικού Συμβούλου κου Δημητρίου Καραγιάννη», υπό το πρίσμα ύπαρξης προσωπικών στρατηγικών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, με τη δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναγνωρίζει στον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο το δικαίωμα έκφρασης προσωπικών πολιτικών απόψεων.

«Είναι ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος με πολυετή ιστορία στην αυτοδιοίκηση και τεκμηριωμένη πολιτική άποψη περί των πεπραγμένων στον Δήμο μας. Αυτήν την πολιτική του άποψη έχει αναμφισβήτητα το δικαίωμα και ο ίδιος να την εκφράζει μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει ο Δημήτρης Ορφανός και καταλήγει, απευθυνόμενος προς ΟΛΟΥΣ τους συμβούλους του: «Εάν αντιληφθώ, ότι κάποιος δεν επιθυμεί να ανταποκριθεί στη συλλογική δράση και προτιμά να λειτουργεί ατομικά, χωρίς την έγκριση τη δική μου ως Δημάρχου καθώς και τη συνεργασία των συναδέλφων του, δεν έχει θέση στην παράταξή μας, και θα απαιτήσω να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

«Επειδή κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων έλαβε χώρα μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του νεοεισερχόμενου Δημοτικού Συμβούλου κου Δημητρίου Καραγιάννη, η οποία πυροδότησε αβάσιμα σχόλια και εικασίες για προσωπικές στρατηγικές και κρυφές ατζέντες, οφείλω να τονίσω τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τον σημαντικό θεσμικό ρόλο να προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να διευθύνει τη συνεδρίαση και να λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή της. Ο κος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος έχει υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο με συνέπεια, σεβόμενος απόλυτα την σημαντική θέση του, καταφέρνοντας να κρατήσει με επιτυχία μία ιδιαίτερα δύσκολη ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης των απόψεων όλων των συμμετεχόντων και της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ΔΣ.
Επίσης, δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι ο κος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος δεν είναι μόνον ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ναυπλιέων.

Είναι ταυτόχρονα ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος με πολυετή ιστορία στην αυτοδιοίκηση και τεκμηριωμένη πολιτική άποψη περί των πεπραγμένων στον Δήμο μας. Αυτήν την πολιτική του άποψη έχει αναμφισβήτητα το δικαίωμα και ο ίδιος να την εκφράζει μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε επιδιώκει με σεβασμό να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι προσωπικές στρατηγικές και οι κρυφές ατζέντες δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα αυτής της δημοτικής αρχής. Δεν θα ανεχθώ καμία παρέκκλιση από τους στόχους που έχουμε θέσει ως παράταξη, από τις αρχές που διακηρύξαμε και βάσει αυτών μας ψήφισαν οι Δημότες με συντριπτικό ποσοστό.
Είμαι αποφασισμένος και με κάθε κόστος, να πετύχω με τη βοήθεια όλων μας, στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας
Εάν αντιληφθώ, ότι κάποιος δεν επιθυμεί να ανταποκριθεί στη συλλογική δράση και προτιμά να λειτουργεί ατομικά, χωρίς την έγκριση τη δική μου ως Δημάρχου καθώς και τη συνεργασία των συναδέλφων του, δεν έχει θέση στην παράταξή μας, και θα απαιτήσω να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί.
Καθήκον αυτής της δημοτικής αρχής είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, με σοβαρότητα, ταπεινότητα και διαφάνεια, για να πετύχουμε να αλλάξουμε τον Δήμο μας και να προσφέρουμε στους δημότες μας την καθημερινότητα που τους αξίζει.
Αυτή είναι η δέσμευσή μας και αυτήν θα κάνουμε πράξη».