ΓΑΒΡΗΛΟΣ: «Κατόρθωμα Μητσοτάκη η εφαρμογή της 6ημερης εργασίας από 1 Ιουλίου»

35

Δήλωση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και Βουλευτή Αργολίδας Γιώργου Γαβρήλου

«Τις τελευταίες μέρες αρκετά είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου που υπογραμμίζουν με μελανά χρώματα την εφαρμογή της 6ημερης εργασίας από 1 Ιουλίου 2024, σχεδόν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους αλλά και σε ΔΕΚΟ, ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο.

Η εν λόγω απόφαση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρόκειται για την υλοποίηση των σκληρών αντεργατικών πολιτικών που η ΝΔ φέρνει κατά ριπάς στην Βουλή, με την αυθάδεια του 41%.

Η 6ημερη εργασία, χωρίς ρεπό, δεν είναι επιταγή της Τροίκα, ούτε έρχεται να εφαρμοστεί σε καθεστώς μνημονίων. Όλη η δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον κ. Γεωργιάδη, τον πρώην Υπουργό Εργασίας, ο οποίος με τον πρόσφατο Νόμο του (5053/23) άλλαξε προς το χειρότερο, για μια ακόμη φορά μετά τους Βρούτση- Χατζηδάκη, το εργασιακό τοπίο.

Με την αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και με το τεράστιο κενό που υπάρχει σε ελέγχους στην αγορά εργασίας, η 6ημερη εργασία και το ξήλωμα πολλών άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας και στην υποβάθμιση της θέσης του εργατικού δυναμικού.

Αντίθετα με ό,τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για να κερδίσει τις εκλογές, σκοπός της Κυβέρνησής του είναι: χαμηλοί μισθοί, ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, μηδενικοί έλεγχοι, εντατικοποίηση της εργασίας και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων».