Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας: 4 μετάλλια για την Εθνική ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

8

Τρομερή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας, το οποίο κατέκτησε συνολικά 4 μετάλλια, 2 χρυσά και 2 χάλκινα.

Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων είχε εξαιρετική απόδοση στην Μπούντβα, του Μαυροβουνίου, στην οποία πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιου Κυπέλλου Πυγμαχίας, μεταξύ 3 και 10 Μαρτίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πως η Ελληνική Πυγμαχία είναι η νέα παγκόσμια δύναμη του Αθλήματος.

Η «γαλανόλευκη» αποστολή κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, δύο Χρυσά και δύο Χάλκινα, κάνοντας τους όλους περιφανούς και χαρούμενους. Με αυτές τις κατακτήσεις η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας έφτασε τον κορυφαίο στόχο της, την κατάκτησης των 100 μεταλλίων σε Διεθνείς Διοργανώσεις μέσα σε 3 χρόνια, με τις επιδόσεις αυτές να αποτελούν μια εκθαμβωτική και εντυπωσιακή επίδοση για την Εθνική Ομάδα.

Η αφοσίωση, το ταλέντο, το πνεύμα ομαδικής ενότητας και η σκληρή δουλειά που έχουν επιδείξει οι αθλητές – τριες μας και οι προπονητές μας είναι αποτέλεσμα αυτής της μεγαλειώδης πορείας.
Στο «Youth World Boxing Cup Adriatic Pearl» η Ελλάδα αναδείχθηκε κυρίαρχη δύναμη με την Άννα Μαρία Τριφύλλη στα 48 κιλά και τον Εμμανουήλ Φωτιάδη στα 63,5 να κατακτούν τα 2 χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Μαρία Γεωργοπούλου στην κατηγορία των 50 κιλών και η Ουρανία Κάντζαρη στα 57 κιλά.

Αναλυτικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας:

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη  (48 κιλά) στον τελικό της κατηγορίας  κατατρόπωσε την Ρωσίδα αντίπαλο της Zrianina Daria και κατέκτησε επάξια το Χρυσό Μετάλλιο.

Ο Εμμανουήλ Φωτιάδης (63,5 κιλά) στην τελική αναμέτρηση του κόντρα στον Κουβανό Yoelvis Leyan έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα και επικράτησε καθολικά κατακτώντας το 2ο Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα.

Η Ουρανία Κάντζαρη, (57 κιλά) πάλεψε σκληρά μέσα στο ρινγκ και παρά την πολύ καλή εμφάνισή της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Singh Angal Kumari από τη Ινδία κατακτώντας τελικά το Χάλκινο Μετάλλιο.


Η Μαρία Γεωργοπούλου (50 κιλά) στον ημιτελικό της κατηγορίας  με την Ινδή Baharanin dharma Nadita δεν αγωνίστηκε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας της, μένοντας έτσι στην τρίτη θέση του βάθρου.

Αναλυτικά οι Αθλητές – τριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαυροβούνιο είναι οι εξής:

48 κιλά – Τριφύλλη Άννα Μαρία
50 κιλά – Γεωργοπούλου Μαρία
52 κιλά – Γιαννακοπούλου Λαμπρινή
57 κιλά – Κουζιλού Παναγιώτα
57 κιλά – Κάντζαρη Ουρανία
66 κιλά – Ζαρκαλή Αναστασία
57 κιλά – Πλέας Γεώργιος
60 κιλά – Καλυβάκης Νικόλαος
60 κιλά – Σουρδής Άγγελος
63,5 κιλά – Φωτιάδης Εμμανουήλ

Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές που συνόδευσαν την Ελληνική Αποστολή είναι οι Πλέας Νικόλαος και Παπουτσάκης Ευάγγελος, ενώ συνοδός αποστολής ήταν ο Πετρίδης Παναγιώτης.