Στο Final-4  Ολυμπιακός  νίκησε με 3-1  την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο (ΒΙΝΤΕΟ)

31

Τεράστια νίκη της ομάδας Κ-19 Ολυμπιακού μέσα στην Γερμανία και έγραψε ιστορία αφού είναι η πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, μία ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει σε ημιτελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Μετά την Λέτσε, την Καμπάλα, την Ίντερ και την Λανς ήταν η σειρά της Μπάγερν Μονάχου να υποκύψει στην ανωτερότητα της ομάδας  Κ19 του Ολυμπιακού με τους τρομερούς ¨ μικρούς¨ του Δημήτρη Συλαϊδόπουλου να επικρατούν με 3-1 επί των Βαυαρών στο Μόναχο και να παίρνουν το εισιτήριο  για το Final 4 του Youth League το οποίο θα λάβει χώρα στη Νιόν (19-22/4) .

Η πορεία-θαύμα του Ολυμπιακού στο UEFA Youth League συνεχίζεται και κανείς πλέον δεν τολμάει να στοιχηματίσει ότι θα σταματήσει πριν από τον τελικό!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι από την αρχή του ματς και με 3 γκολ στο πρώτο 45λεπτο «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση.

Μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών (32′-40′) οι Πειραιώτες βρήκαν τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα βλέποντας την ασφυκτική τους πίεση να αποδίδει καρπούς.

Το σκορ άνοιξε στο 32′ μετά από την πίεση των επιθετικών γύρισε η μπάλα στον τερματοφύλακα  δεν μπόρεσε να διώξει με αποτελεσματικά με αποτέλεσμα  η μπάλα να στρωθεί στον Μουζακίτη, με ψυχραιμία  μέσα από την περιοχή έστειλε  την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας  το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα την «σκυτάλη» πήρε ο Παπακανέλλος ο οποίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια  από τα δεξιά πέρασε δύο παίχτες και από την κλειστή γωνία  με φοβερό σουτ έκανε το 2-0 .

Ωστόσο τα τρομερά παιδιά του Συλαϊδοπουλου δεν έμειναν εκεί με τον Μπάμπη Κωστούλα στο 40′ να δίνει «αέρα» τριών τερμάτων στην ομάδα του με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Οι Βαυαροί όπως ήταν αναμενόμενο πίεσαν στην επανάληψη καταφέρνοντας να μειώσουν σε 1-3 με τον Ράμσακ να παίρνει το ριμπάουντ έπειτα από την ασταθής απόκρουση του Σίνα στο 63′.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 64′, αλλά η κεφαλιά του Ζβόναρεκ αυτή τη φορά κατέληξε στο δοκάρι, με το 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού να μένει μέχρι το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός άντεξε, προκρίθηκε στους «4» όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Νάντ-Κοπεγχάγη (έναρξη 19:00).

Στον έτερο ημιτελικό θα κοντραριστούν οι ομάδες που θα προκριθούν από τα ζευγάρια Μάιντς-Πόρτο και Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα: