Πρωταπριλιά: Η αγαπημένη γιορτή του Γιάννη Μαλτέζου

740

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Έχει ένα πρόβλημα με την αλήθεια ο Γιάννης Μαλτέζος. Αν το παρατηρήσετε δεν μπορεί εύκολα να πει ακριβώς την πραγματικότητα. Για κάθε θέμα στο οποίο εμπλέκεται, με οποιονδήποτε τρόπο, τον ακούμε να την φουσκώνει ή να την αξαϋλώνει, αναλόγως με το αν πρόκειται για κάτι από το οποίο προσδοκά αναγνώριση ή πρόκειται για κάτι που αφορά πολιτικούς του αντιπάλους (και όχι μόνον).

Θα αναφέρω σαν παράδειγμα το θέμα της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Χωρίς ντροπή, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σε δημόσια συνεδρίαση του οργάνου, ισχυρίσθηκε πως είχε ζητήσει με εξώδικο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (του Δημήτρη Καμπόσου), να καταρτίσει τον προϋπολογισμό.

Όπως αποδείχθηκε, με δημόσια παραδοχή στην οποία υποχρεώθηκε να προχωρήσει, ουδέποτε είχε αποστείλει εξώδικο. Ήρθε μάλιστα και ο υπεύθυνος του Λογιστικού Γραφείου που (σύμφωνα με το νόμο) είχε την ευθύνη της αρωγής των Οικονομικών Υπηρεσιών στην κατάρτισή του και δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, ο προϋπολογισμός είχε καταρτισθεί κατά 80% και ότι είχε προτείνει στον Γιάννη Μαλτέζο να ολοκληρώσει τη δουλειά χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή αν και η σύμβαση που είχε με τον Δήμο έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Του ξεκαθάρισε μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι «ήταν υπόθεση 2 έως 3 εβδομάδων» για να κλείσει το θέμα και να μην στερείται ο Δήμος του αναγκαίου αναπτυξιακού εργαλείου του.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, προκειμένου να αποκτήσει άλλοθι αναποτελεσματικότητας (κατ’ άλλους ανικανότητας) αρνήθηκε την ευγενή πρόταση και χαρακτήρισε απαξιωτικά τον επικεφαλής του Λογιστικού γραφείου που επικουρεί τις Οικονομικές υπηρεσίες 200 Δήμων, ως “ένα ιδιώτη λογιστή”. Προχώρησε μάλιστα και ανέθεσε (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) την επικουρία στην κατάρτιση του προϋπολογισμού στο λογιστικό γραφείο που χρησιμοποιούσε “ο προστάτης του” Παναγιώτης Νίκας.

Ανακεφαλαιώνοντας: Ο Γιάννης Μαλτέζος συνελήφθη ψευδόμενος με σκοπό να μειώσει τον αντίπαλό του και να δικαιολογήσει την αδράνεια της διοίκησής του. Και βέβαια, ο δήμος Άργος Μυκηνών οδηγείται σε λήψη περιττού και κοστοβόρου δανείου όπως τους συμβούλεψε ο (χωρίς αμοιβή) νέος “ιδιώτης λογιστής”.

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση (για 20η φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του) μία ακόμη ξαδιάντροπη προσπάθεια οικιοποίησης όλων των έργων που είχε προωθήσει η Δημοτική Αρχή Καμπόσου. Ενοχλήθηκα με την φωτογραφία που έβγαλε μαζί με μία κυρία μπροστά στο εκτός λειτουργίας “Σπιτάκι Ανακύκλωσης” που παραχώρησε ο ΦΟΔΣΑ (Ο Οργανισμός όπου ο Δημήτρης Καμπόσος εκλέχθηκε αντιπρόεδρος) στον Δήμο Άργους Μυκηνών ΔΩΡΕΑΝ, προκειμένου να ενταχθεί μαζί με άλλα 4 στο υπό υλοποίηση έργο της ανακύκλωσης (μέχρι και οι σχετικοί κάδοι έχουν αποκτηθεί).

Ο Γιάννης Μαλτέζος, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, έχει πάρει διαζύγια από την πραγματική αλήθεια. Είναι φανατικός οπαδός της στρέβλωσης και της απόκρυψης… δηλαδή της εξαπάτησης! Κάποιος θα πρέπει να τον μαζέψει!

Υ.Γ.1 Το γεγονός ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύεται παραμονή Πρωταπριλιάς αποτελεί καθαρή σύμπτωση.