Μάρτιος, Παρασκευή 29 του μηνός. Μια ομάδα τουριστών, επισκεπτών του Άργους, ξεναγείται στα αξιοθέατα της πόλης. Είχαν κατέβει από το τουριστικό λεωφορείο που στάθμευσε μπροστά από τους στρατώνες Καποδίστρια και ξεκίνησαν τη γνωριμία της πόλης, της ιστορίας της και των καταστημάτων της, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Δεν γνωρίζω τι τους είπε ο ξεναγός-αρχηγός της ομάδας για την εκκλησία του Αγίου Πέτρου αλλά μπορώ να σας πω όσα άκουσα να λέει μιλώντας τους για το Ηρακλή, το άγαλμα του οποίου θαύμαζαν ακούγοντας για την καταγωγή του και τους άθλους του.

Δεν άκουσα τον ξεναγό να τους λέει ότι ο Δημήτρης Καμπόσος, ως Δήμαρχος, έστησε το άγαλμα του προπάτορα των Αργείων. Ούτε βέβαια για την γνωστή πρόθεση συνεργατών του Γιάννη Μαλτέζου να το μεταφέρουν κάπου, μακριά από την πλατεία, με το επιχείρημα ότι είναι γυμνό και προσβάλλει την εκκλησία.

Τους είπε όμως πως το Άργος είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και ότι από το Άργος ήταν οι ρίζες του Μ. Αλέξανδρου και ότι η ονομασία της Ευρώπης είναι και αυτή Ελληνική.

Τα είπε όλα σε 10 λεπτά. Μετά τους έδωσε ραντεβού μπροστά στο συντριβάνι, σε 20 λεπτά, για να ξαναπάνε στο λεωφορείο και να αναχωρήσουν για φαγητό στη θάλασσα.

(Μόλις διαβάσατε την περιγραφή ενός πραγματικού γεγονότος, χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε σχολίου).

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η ANAVASIS COURIER, ζητά διανομέα. Απαραίτητη η Αγγλική γλώσσα. Επιθυμητή Προϋπηρεσία. EMAIL για αποστολή βιογραφικού:…

% μέρες πρίν

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν