γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

Δοκίμασε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δεξιού -κορυφαίου- Δημάρχου του Άργους, Δημήτρη Παπανικολάου αλλά δεν τα κατάφερε.

Ξαναδοκίμασε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του (αριστερού αυτή τη φορά) Νίκου Καρούζου αλλά και πάλι οι Αργείοι του γύρισαν την πλάτη και δεν εξελέγη.

Χρειάσθηκε να τον εντάξει ο Δημήτρης Καμπόσος στο ψηφοδέλτιό του και να τον στηρίξει, για να εκλεγεί τελικά ως Δημοτικός Σύμβουλος. (Ο Δημήτρης Καμπόσος έκανε και κάτι ακόμα, τον επέβαλε ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις αντιρρήσεις κορυφαίων στελεχών της παράταξής του. Η εν γένει συμπεριφορά του οδήγησε τελικά την παράταξη Καμπόσου στην αντικατάστασή του στο μέσον της δημοτικής θητείας).

Δοκίμασε, κατόπιν, να μπει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος βουλευτής αλλά το κόμμα (προ Μητσοτάκη) δεν έκρινε ότι διέθετε την αναγκαία επάρκεια και τον απέρριψε, επιλέγοντας τον Κώστα Δημούλη.

Η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κόντρα στον Πέτρο Τατούλη και η άμετρη υποστήριξη που έλαβε από τον ίδιο τον Παναγιώτη Νίκα, από “μιλημένα” κομματικά στελέχη και βεβαίως από τον Καμπόσο που συνέβαλε αποφασιστικά στην εκλογή Νίκα την δεύτερη Κυριακή, τον οδήγησαν (επί τέλους) στο αιρετό αξίωμα του Περιφερειακού Συμβούλου και στη συνέχεια με αποφάσεις του Περιφερειάρχη ως Χωρικού για δύο χρόνια και ως Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αμέσως μετά.

Σαν πολιτικό πρόσωπο της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης καταγράφει στο προφίλ του την εμφανή αλλά και την υπόγεια προσπάθεια φθοράς της δημοτικής αρχής Καμπόσου. Συγκεντρώνει γύρω του τους απομακρυνόμενους (για προσωπικούς κυρίως λόγους) τέως συνεργάτες του Δημ. Καμπόσου και επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια φθοράς χωρίς να υπολογίζει ούτε αξίες ούτε οικογένεια, χρησιμοποιώντας την φημολογία και ένα πλέγμα δημοσιογραφούντων με ελαστική συνείδηση.

Παρά την ισχυρή υποστήριξη από το περιβάλλον (εν γνώσει) του νεοδημοκράτη βουλευτή, της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, της ηγεσίας της τ. ΝΟΔΕ καθώς και ομάδας ισχυρών οικονομικών παραγόντων που εθίγοντο από την περιβαλλοντική πολιτική της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου, δεν κατάφερε να κερδίσει την πρώτη Κυριακή. Ο λαός του είπε «Γιάννη Μαλτέζο είσαι δεύτερος».

Η διάσπαση της παράταξης Καμπόσου και οι κολωτούμπες των μικρών παρατάξεων που συγκροτήθηκαν με βάση την διχαστική αρχή «Να φύγει το εμπόδιο Καμπόσου» έφερε την απρόσμενη (και για τον ίδιο) εκλογή του ως Δημάρχου στον ιστορικό Δήμο Άργους Μυκηνών.

ΕΠΙΛΟΓΙΚΑ

Στον Λαό μας, ακόμα και οι πιο φτωχοί όταν πρόκειται να αρραβωνιαστούν αγοράζουν βέρες από χρυσό και κάνουν δώρο κοσμήματα αληθινά και όχι Φο Μπιζού από την άπω Ανατολή. Αυτό γίνεται βαθμιαία συνείδηση από κάποιους που ψήφισαν για να τον χρησιμοποιήσουν προς ίδιο όφελος.

Το Φο Μπιζού με το όνομα Μαλτέζος σύντομα θα βρει τη θέση του δίπλα στις χάντρες και τα καθρεφτάκια για τους επισκέπτες και τους ιθαγενείς της πολιτικής ζούγκλας.

ΑΥΡΙΟ: Ένας βέβηλος στο τιμόνι

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν