Ο Κώστας Νικολάου είπε ΟΧΙ στην Προεδρία του Γηροκομείου

746
Κώστας Νικολάου. Αριστερά του ο Κωνσταντίνος Μάκαρης

Χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, παραμένει (τελικώς) το Γηροκομείο Ναυπλίου, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η πρόταση του Κωνσταντίνου Μάκαρη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, για ανάληψη της Προεδρίας του Γηροκομείου Ναυπλίου από τον Κώστα Νικολάου, η οποία έγινε αρχικώς δεκτή από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανο (μετά από παραταξιακές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις), τελικώς έπεσε στο κενό.

Ο επιτυχημένος τ. Δήμαρχος του τ. Δήμου Νέας Τίρυνθας, αρχικά αποδέχθηκε την θέση της ηλεκτρικής καρέκλας του Προέδρου στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου. Αν και έδειξε να αιφνιδιάζεται από την πρόταση Μάκαρη επέδειξε εντυπωσιακή διάθεση θυσίας και προσφοράς (θα έχανε τμήμα της συντάξεώς του, υπό μορφή κατάσχεσης από την εφορία).  Όπως δήλωσε στο akromolio.gr, μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αφοσιωνόταν απόλυτα στον σκοπό της επιβίωσης του Ιδρύματος, με ενεργοποίηση γνωριμιών και οικονομικών φίλων θεωρώντας βεβαία και την πλήρη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής.

Αποκλειστικές πληροφορίες του akromolio.gr φέρουν τον “εθελοντή θυσίας” (κορυφαίο και έμπειρο αυτοδιοικητικό) στο σύνολο των επαφών που έκανε με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να προσλαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες που αποδείκνυαν ότι επρόκειτο για άσκοπη θυσία δεδομένου ότι η κατάσταση του Γηροκομείου απεικονίζεται ως «ασθενής κλινικά νεκρός που διατηρείται εν ζωή με μηχανικά μέσα».  

Ο Κώστας Νικολάου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για την απόφασή του, περί τελικώς μη αποδοχής της προεδρίας, επαναφέροντας έτσι στη δημοτική αρχή ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που για μια στιγμή φάνηκε να βρίσκει μια βέλτιστη λύση.

Για όσους αγνοούν, τα χρέη του Γηροκομείου υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρώ, έχουν βάθος συσσώρευσης μεγαλύτερο των 10 ετών, είναι άμεσα απαιτητά και ο κίνδυνος ακόμα και για το κτήριο είναι ορατός. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε μόνον ότι η ΔΕΗ διεκδικεί χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς δεκαετίας.