Ο Γιάννης Μαλτέζος διώχνει εργαζόμενους

1296
Χρήστος Πετσέλης

Το κοινωνικό πρόβλημα της απόλυσης 11 εργατών καθαριότητας, που αποτελούσαν τον κορμό των συνεργείων στις σκουπιδιάρες του Δήμου Άργους Μυκηνών, είδε το φως της δημοσιότητας στο προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο.

Ο τ. αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Πετσέλης πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Γιάννη Μαλτέζο να εφαρμόσει παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην προχωρήσει σε απόλυση 11 εργαζομένων που ήταν αναγκαίοι για την καθαριότητα και μάχιμοι στην πρώτη γραμμή. Τότε ο Γιάννης Μαλτέζος του απάντησε  πως δεν θεωρεί αυτούς τους 11 εργάτες καθαριότητας χρήσιμους και αναγκαίους και ότι πρέπει να απολυθούν.

Το ρεπορτάζ λέει πως με δικαστική παρέμβαση του Δήμου Άργους Μυκηνών μέσω δικηγόρου από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών και επίσημη δήλωση ότι «οι εργαζόμενοι (επί σειρά ετών) δεν ήταν αναγκαίοι στο έργο που προσέφεραν», προκλήθηκε δικαστική απόφαση λύσης της σύμβασης και ακολούθησε αυθημερόν απόφαση απόλυσης υπογεγραμμένη από το δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Το δρόμο των 11 απολυθέντων εργατών καθαριότητας αναμένεται να πάρουν και 10 ακόμη για τους οποίους επίσης ο Γιάννης Μαλτέζος διατείνεται πως δεν είναι αναγκαίοι.

Να σημειώσουμε ότι ΟΛΟΙ οι δήμοι, δεδομένων των τεραστίων αναγκών σε προσωπικό καθαριότητας και των ακόμα μεγαλύτερων δυσχερειών για προσλήψεις αποφεύγουν να απολύουν με δική τους πρωτοβουλία και αντιθέτως ζητούν από τα δικαστήρια «να μην απολύονται οι συμβασιούχοι γιατί πράγματι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες».

Στην δήλωσή του, ο Χρήστος Πετσέλης αποκαλύπτει ότι, εκτός από τους 11 που απολύθηκαν με υπογραφή Μαλτέζου και τους άλλους 10 που ετοιμάζονται να απολυθούν, «ο Γιάννης Μαλτέζος έχει βάλει την υπογραφή του και στην απόλυση 18 ακόμη αργαζομένων, ως αντιπεριφερειάρχης, κατ’ αντίθεση προς άλλους αντιπεριφερειάρχες που είχαν υποστηρίξει τους εργαζόμενους».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΣΕΛΗ στο σύνδεσμο

https://protagonistes.tv/o-giannis-maltezos-diochnei-ergazomenous/