Η πτώση του C-130 στο όρος Όθρυς

165
Νίκος Βασιλός. Αντιστράτηγος Δ/Β ε.α.

Ο τότε Ταγματάρχης, σήμερα Αντιστράτηγος Δ/Β ε.α. Νικόλαος Βασιλός, υπήρξε ο άνθρωπος που οργάνωσε τις επικοινωνίες των ομάδων που επιχείρησαν στην έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των επιβαινόντων στο αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που προσέκρουσε στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς, την 5η Φεβρουαρίου 1991.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης που οφείλετο στις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ήταν ο θάνατος 58 Σμηνιτών κα 5 αξιωματικών, μελών του πληρώματος.

Ο Πεζοναύτης Ταγματάρχης συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις έρευνες και ήταν από τους πρώτους που μετέβη στο σημείο της πρόσκρουσης μόλις εντοπίσθηκαν τα κομμάτια της ατράκτου, τέσσερις ημέρες μετά.

Ο αντιστράτηγος Νίκος Βασιλός καταθέτει την μαρτυρία του στο protagonistes.tv αναφέροντας στοιχεία και συναισθήματα που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.

Να σημειώσουμε ότι δύο εκ των νεκρών κατάγονται από την Αργολίδα (Ανδρέας Δωροβίνης και Χρήστος Ξύδης) και ότι την περίοδο εκείνη Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ήταν η Έλσα Παπαδημητρίου.

Παρακολουθείστε την αφήγηση –ντοκουμέντο του αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Βασιλού στον σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/i-ptosi-tou-c-130-sto-oros-othrys/