ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 57 αναπάντητα Γιατί

46

Από την Πολιτική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ εκδόθηκε η κατωτέρω ανακοίνωση, με αφορμή την επέτειο 1 έτους από την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που κόστισε 57 ζωές νέων –κυρίως- Ελλήνων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πόσο κοστίζουν 57 ζωές; Πόσο κοστίζει ο πόνος 57 οικογενειών; Πόσο κοστίζουν 57 αναπάντητα γιατί;
Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι μία: Απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία των ενόχων όποιοι κι αν είναι. Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για να ξεπληρωθεί το χρέος στους 57 συνανθρώπους μας, για να δικαιωθούν τα δάκρυα των οικογενειών τους, για να μην ξανασυμβεί.
Η κακιά η ώρα, είναι συγκάλυψη.
Τα κροκοδείλια δάκρυα και τα ψεύτικα λουλούδια μπροστά στις στημένες κάμερες, είναι συγκάλυψη.
Οι ζωγραφισμένες ψευτοοθόνες της τηλεδιοίκησης που τάχα λειτουργούσε, είναι συγκάλυψη.
Το σκάψιμο και το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, είναι συγκάλυψη.
Η εξαφάνιση των 3 βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας, είναι συγκάλυψη.
Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που δεν κάλεσε κομβικά πρόσωπα γνώστες του θέματος και έκλεισε την υπόθεση άρον άρον, είναι συγκάλυψη.
Η σιωπή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι συγκάλυψη.
Το κλειδί 118 που εκείνο το μοιραίο βράδυ μπήκε σε λάθος θέση και έστειλε την επιβατική αμαξοστοιχία κατά μέτωπο στην εμπορική, δεν το γύρισε ένα χέρι, το γύρισαν πολλά χέρια τα πιο πολλά απ’ αυτά με γνωστά ονοματεπώνυμα.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρυφτούν οι ένοχοι, μέλη της κυβέρνησης του και των μηχανισμών του κόμματος του, αυτοί που με τις ενέργειες τους, για την ακρίβεια με την έλλειψη ενεργειών τους προετοίμασαν τις συνθήκες για το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.
Είναι αδιανόητο ένα από τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς να μετατρέπεται σε παγίδα θανάτου, επειδή η ηθελημένη εγκατάλειψη και υποβάθμιση του άφησε το σιδηρόδρομο έρμαιο στο ανθρώπινο λάθος, να λειτουργήσει με τη λογική «πάμε κι όπου βγει».
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε αταλάντευτα με την πλευρά του δίκιου, με την πλευρά των θυμάτων, με την πλευρά των οικογενειών τους, με όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να χυθεί άπλετο φως στα σκοτάδια της συγκάλυψης και της ένοχης ομερτά. Είμαστε και θα είμαστε με την πλευρά της αλήθειας, αυτής ακριβώς που τρέμουν οι ένοχοι και κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην αποκαλυφθεί.
Ευελπιστούμε ότι και η δικαιοσύνη, έστω και καθυστερημένα, θα ταχθεί με την σωστή πλευρά της ιστορίας και θα αναζητήσει την αλήθεια.
Για την Κλαούντια, τον Άγγελο, την Αναστασία, τον Νικήτα, τον Κυπριανό, την Ελισάβετ, την Ιονέλα, τον Γιώργο, την Μαρία, την Θώμη, τον Ιορδάνη, για όλες και όλους που δεν απάντησαν ποτέ στο τηλέφωνο».