Να αποδοθούν ευθύνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

51

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των εργαζομένων, συνυπογράφει το ψήφισμα δικαίωσης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και απόδοσης ευθυνών στους πολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας, Ραφαήλ Μπαρού, στο akromolio.gr “Η εξοργιστική προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται με περιφρόνηση του πανελλαδικού αιτήματος απόδοσης δικαιοσύνης, οδήγησε στην πρωτοβουλία υπογραφής σχετικού ψηφίσματος.

Ραφαήλ Μπαρού. Πρόεδρος ΕΚΝ-Ε

Έχουν ήδη υπογράψει περισσότεροι από 400.000 Έλληνες και το ενδιαφέρον «Να υπογράψω και εγώ» γίνεται όλο και πιο έντονο.

   Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται. Καλώ τους εργαζόμενους και όχι μόνον να προσθέσουν τη δύναμη της υπογραφής τους για να στηρίξουμε τους έντιμους δικαστικούς λειτουργούς στην μάχη κατά της συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.

Είναι αδιανόητο, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα που κόστισε τις ζωές σε 57 -νέους επί το πλείστον- ανθρώπους, επιβάτες και εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, να παρουσιάζονται επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

  Το συνδικαλιστικό κίνημα συντάσσεται με όσους υπερασπίζονται τη θέση ότι η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι.

Για το λόγο αυτό καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις οργανώσεις – μέλη της, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

 

Το Link για το ψήφισμα είναι το παρακάτω:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_