Ψυχρή αντιμετώπιση Μάκαρη από Παπαδημόπουλο

448

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» την οποία υπογράφει ο επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παπαδημόπουλος, έρχεται να οριοθετήσει τη θέση της έναντι της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και του επικεφαλής της, επίσης Δημοτικού Συμβούλου, Κωνσταντίνου Μάκαρη.

Αποτελεί προφανή (και πρωτοφανή) απάντηση στην κίνηση Μάκαρη να μην διεκδικήσει για μέλος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ την θέση της Δημαρχιακής Επιτροπής αλλά να υπερψηφίσει τον Δημήτρη Παπαδημόπουλο. Ήταν μία προφανής προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μάκαρη για παρεμπόδισης εκλογής δύο μελών από την Δημοτική Παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου.

Η κίνηση αυτή, η οποία τελικώς δεν ευοδώθηκε (εκλέχθηκαν δια κληρώσεως οι Δημ. Κωστούρος και Γιώργος Καχριμάνης), προκάλεσε πλήθος παρασκηνιακών σχολίων περί συμφωνιών Μάκαρη (4 σύμβουλοι) με Παπαδημόπουλο (2 σύμβουλοι).

Η ανακοίνωση της παράταξης Παπαδημόπουλου αποτελεί δημόσια απάντηση στα συζητούμενα σενάρια και με (ομολογουμένως) ψυχρό τρόπο τονίζει μεταξύ άλλων… «Η παράταξή μας «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» δεν έκανε κανέναν υπόγειο συμβιβασμό ή «παζάρι», ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές». Και ακόμη… «αρνηθήκαμε υπόγειες διαβουλεύσεις»,και «Η λογική “μοιράσματος θέσεων” είναι πολύ μακριά από τα πιστεύω μας».

Το akromolio.gr αναζήτησε τον Κωνσταντίνο Μάκαρη για να σχολιάσει την ανακοίνωση Παπαδημόπουλου, πλην όμως η επικοινωνία μαζί του δεν κατέστη δυνατή.

Η ανακοίνωση της ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

«Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Ναύπλιο, μπαίνουμε σε μια νέα φάση αγώνων. Η παράταξή μας «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» δεν έκανε κανέναν υπόγειο συμβιβασμό ή «παζάρι», ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές. Επιμένουμε να εφαρμόζουμε πολιτική στηριγμένη στις ανοικτές συμμετοχικές διαδικασίες. Αυτή την πολιτική επικρότησαν οι συμπολίτες μας που ψήφισαν το ψηφοδέλτιό μας. Με γνώμονα αυτή την πολιτική και με αυτή την προοπτική θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε.

Στην πρόσφατη θεσμική διαδικασία συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής, προτείναμε δύο μέλη μας, έχοντας επίγνωση της αριθμητικής δύναμής μας και αρνηθήκαμε υπόγειες διαβουλεύσεις. Τελικά, ο επικεφαλής της παράταξής μας, κατόπιν κλήρωσης, εκλέχτηκε πρώτο αναπληρωματικό μέλος της δημοτικής επιτροπής. Η λογική «μοιράσματος θέσεων» είναι πολύ μακριά από τα πιστεύω μας. Η λογική αυτή εκτρέφει τις ρουσφετολογικές πρακτικές που -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- πρυτανεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουν φέρει σε αυτό το χάλι τα οικονομικά του Δήμου, πραγματικότητα την οποία πληρώνουν οι πολίτες μέσω των πανάκριβων δημοτικών τελών.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θα συνεχίσει την πολιτική της με σεβασμό στους θεσμούς, με δημιουργική και δομική αντιπολίτευση και επιδίωξη της ευρύτερης δυνατής λαϊκής συμμετοχής στον Δήμο Ναυπλιέων. Θα απαιτήσει διαφάνεια τόσο στα πεπραγμένα -για τα οποία δεν έχει γίνει δημόσιος απολογισμός- όσο και στα καινούργια έργα και τις προμήθειες του Δήμου.

Δεν θα δεχτούμε νέες προμήθειες με τιμές οι οποίες θα είναι μεγαλύτερες από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

 

Δημήτρης Παπαδημόπουλος

Επικεφαλής «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»