Παραινέσεις στη Νέα Δημοτική Αρχή

221

Γράφει ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

“Ώσπερ οικίας και πλοίου τα κάτωθεν ισχυρότατα είναι δει, ούτω και των πράξεων τας αρχάς και υποθέσεις αληθείς και δικαίας είναι προσήκει” “Δημοσθένης”

Δηλαδή: Όπως ακριβώς οι βάσεις του σπιτιού και του πλοίου πρέπει να είναι πολύ σταθερές, παρόμοια οι αρχές και προθέσεις των πράξεων, πρέπει να είναι αληθινές και δίκαιες.

Αγαπητοί Δημοτικοί Άρχοντες, μετά τον όρκο που δώσατε ενώπιον Θεού και Ανθρώπων, σας υποδεχόμαστε με τις καλύτερες των Ευχών μας, για Επιτυχία στο βαρύ Δημοτικό Έργο, που επωμίζεσθε να φέρετε εις πέρας.

Απαιτούμε και αναμένουμε συνέπεια λόγων και έργων στα υπεσχημένα, με τα οποία προεκλογικά δεσμευτήκατε και μετεκλογικά ορκιστήκατε.

Προσέξτε, όμως, γιατί οι δημότες, θα καταδικάσουν ατέγκτως πάσαν παρ’ υμών επιορκίαν.

Ζητάμε, χωρίς αναβολές να βάλετε τα ισχυρά θεμέλια ενός Δημιουργικού Δημοτικού Έργου πενταετίας, όπως ακριβώς θα ήθελε ο αρχαίος ρήτορας Δημοσθένης.

Γιατί από τις ημέρες του και έως σήμερα αποκτήθηκε το απόσταγμα της γνώσης και της εμπειρίας ότι:

Τα υλικά για ισχυρά θεμέλια κάθε σπουδαίου έργου είναι:

η Αγαθή πρόθεση και η ισχυρή Θέληση !

Και τα δυο μαζί.

Γιατί και οι δυο αυτές Αρετές μαζί φτιάχνουν το σκληρό κράμα, που είναι αδιάσπαστο.

Γιατί η Αγαθή πρόθεση, πρέπει να περιβληθεί τη χαλύβδινη Θέληση, για να οδηγηθούν μαζί στη γνήσια Δημιουργία.

Γνωρίζουμε πολλούς άρχοντες, οι οποίοι παρά τα ειλικρινή κίνητρά τους, δεν δημιούργησαν άξιο έργο, γιατί η θέλησή τους ήταν αδύναμη.

Είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει κανείς στη δημιουργία έργων επάξιων των αγαθών προθέσεων, επειδή στην επιφάνεια της κοινωνικής και κυρίως της πολιτικής ζωής, επιπολάζει το μάταιο, το πονηρό και το επίβουλο!

Γιατί η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Και ας μη γελιόμαστε.

Όσο δύσκολο είναι να διακρίνουμε ανθρώπους με καλή θέληση, είναι απείρως δυσκολότερο, να συναντήσουμε Προσωπικότητες του κοινωνικού και ιδίως του πολιτικού χώρου, να φανερώνουν Αγαθή πρόθεση, ισχυρή Θέληση και διαρκή προσπάθεια για την παραγωγή Ωφέλιμου Έργου.

Δεν πρέπει λοιπόν να χαλαρώσει η Αγαθή πρόθεση, από τις κακές συνθήκες που επικρατούν και από τη δυσκολία, που παρουσιάζει από τη φύση του ο Καλός Αγώνας.

Η τριβή της καθημερινότητας, εξάλλου, δεν πρέπει να λυγίσει την θέληση και την προσπάθεια.

Η διαρκής ισχυρή θέληση και η συνεχής προσπάθεια, είναι δυνάμεις της συνείδησης και ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια και κάνουν πράξη τις επιθυμίες και τους φιλόδοξους στόχους.

Γιατί κάθε έργο που γίνεται με ισχυρή θέληση και συνεχή προσπάθεια, είναι καρπός ζωντανών συνειδήσεων και εκφράζει δυναμικά την Αρετή, το πάθος για Προσφορά και δεν κινείται στα πλαίσια της στείρας καθημερινότητας και δεν περιορίζεται στα στενά όρια μιας απλής διαχείρισης των τοπικών ζητημάτων.

Θαρρώ, πως όλοι οι Δημότες, δεν θέλουμε ο Δήμος μας, να μετατρέπεται σε κομματικό ιερατείο, ούτε ο οίστρος της εξουσίας να οδηγεί τους Δημοτικούς Άρχοντες σε ολισθηρούς δρόμους της αλαζονείας, του αυταρχισμού και του προσωπικού συμφέροντος.

Γιατί ο πραγματικός Άρχων, δεν είναι φτιαγμένος από τη φύση, ν’ αποβλέπει στο δικό του συμφέρον, αλλά στο συμφέρον των Δημοτών.

“Τω όντι αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ σκοπείσθαι , αλλά των αρχομένων” “Πλάτωνος Πολιτεία”

Όθεν απαιτούμε από σας τους νεοεκλεγέντες Άρχοντες, να επιτελέσετε Έργα Κοινωφελή, Έργα Αειφόρου Ανάπτυξης, χωρίς δισταγμούς και υποχωρήσεις, αλλά με Αγαθή πρόθεση, ισχυρή Θέληση και αμείωτη προσπάθεια.

Παρακαλώ, να μην ξεχνάτε ως το τέλος της θητείας σας ότι:

“Για ορισμένο χρόνο άρχετε, υπό νόμων άρχετε και κυρίως ανθρώπων άρχετε”.

Καλό ξεκίνημα για Έργα Καλά με την επικουρία του Σωτήριου Νέου Έτους 2024.

Χαίρετε, έρρωσθε, ευδαιμονείτε.