Παράδειγμα σύγχρονης συνδικαλιστικής δράσης

241
Η Μαρκέλλα Μπίμπα με τους Αλέξη Μητρόπουλο και Γιώργο Χριστόπουλο
Οι ομιλητές, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιώργος Χριστόπουλος, Δημήτριος Μπολόφης, Αριστοτέλης Κολοβός και Δημήτριος Πετρόπουλος

Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα Ερμιονίδας, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί παράδειγμα σύγχρονης συνδικαλιστικής δράσης.

Η διοργάνωση της Ημερίδας ενημέρωσης των μελών του για θέματα Μισθολογικά, Συνταξιοδοτικά και Φορολογικά (την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024), πρόσφερε στα μέλη του γνώσεις και διεξόδους διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων και οικονομικών απαιτήσεων, με ενέργειες που εναρμονίζονται προς όλες τις νομοθετικές αλλαγές του 2023.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, Μαρκέλλα Μπίμπα, αξιοποιώντας το κύρος του Σωματείου και τις προσωπικές της γνωριμίες πέτυχε ώστε τα κρίσιμα και χρήσιμα θέματα να τα αναπτύξουν, οι καθηγητές Εργατικού Δικαίου και Φορολογικού Δικαίου κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Χριστόπουλος, τους οποίους πλαισίωσαν οι συνεργάτες τους ειδικοί επιστήμονες κ.κ. Δημήτριος Μπολόφης, Αριστοτέλης Κολοβός και Δημήτριος Πετρόπουλος.

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος χαιρετίζει την εκδήλωση

Την 2ωρη εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με απαντήσεις επί ερωτημάτων που έθεσαν πολλοί εκ του ακροατηρίου, παρακολούθησαν ο Βουλευτής και σύμβουλος του Σωματείου, Γιώργος Γαβρήλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας, Ραφαήλ Μπαρού, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας Γ. Λιακόπουλος και 200 περίπου εργαζόμενοι, μέλη του Σωματείου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιττας και παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εγγραφή ενδιαφερομένων για επαναπρόσληψη σε μονάδες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος χαιρετίζει την εκδήλωση

Χαρακτηριστικό της καλής οργάνωσης και του ενδιαφέροντος, λόγω της θεματολογίας και των ομιλητών, είναι το γεγονός  ότι “καλύφθηκε” δημοσιογραφικά από ένα τηλεοπτικό κανάλι και 5 δημοσιoγράφους μέσων ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η διοίκηση του Σωματείου παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο ΓΑΝΩΣΗΣ στο λιμάνι της Ερμιόνης.

Η ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, η φροντίδα για ανεύρεση χώρων εργασίας, η καλή σχέση με τις αρχές του τόπου και η αναγνώριση του κύρους του Σωματείου (που είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας), με την Πρόεδρό του Μαρκέλλα Μπίμπα να είναι εκλεγμένη αντιπρόεδρος του ΕΚΝ-Ε, δείχνουν τον δρόμο του μοντέρνου συνδικαλιστικού κινήματος που γνωρίζει να λειτουργεί ΚΑΙ μαχητικά ΚΑΙ ουσιαστικά.