Μια πρόταση προς τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο

156
Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το κράτος δεν υπόκειται σε επιρροή ή καθοδήγηση από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Κοινωνία όμως αποτελεί και οφείλει να αποτελεί πεδίο άσκησης Πνευματικής καθοδήγησης. Στοιχείο της Κοινωνίας και μάλιστα με πρωτεύοντα ρόλο επιρροής στις μελλοντικές εξελίξεις αποτελεί το πολιτικό προσωπικό του σώματος των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δεδομένου ότι, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση επί του θέματος «Πολιτικός Γάμος και Τεκνοθεσία μεταξύ των Ομοφυλόφιλων ζευγαριών», τμήμα της οποίας (απόφασης) είναι και η ενημέρωση του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Εκκλησίας, (που θα γίνει από άμβωνος την Κυριακή 4η Φεβρουαρίου), διατυπώνω προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο την εξής πρόταση:

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

ΠΡΟΤΑΣΗ:

«Ως Μητροπολίτης Αργολίδος, υπό την επίσημη ιδιότητά Σας να προσκαλέσετε τους εν ενεργεία Βουλευτές Αργολίδος κατ’ ιδίαν και να τους ενημερώσετε αναλυτικά για τις θέσεις και τα επιχειρήματα της εκκλησίας (που εκφράζει την Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων) επί του προωθούμενου από τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Ισότητα στον γάμο”.

Δεν προτείνω να διατυπώσετε ούτε απειλές ούτε αφορισμούς ούτε τελεσίγραφα. Την ενημέρωσή τους προτείνω, προκειμένου οι κ.κ. Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς να πληροφορηθούν (με τον καλύτερο δυνατό τρόπο) τις θέσεις της εκκλησίας μας και να ενημερώσουν τον Μητροπολίτη Αργολίδος για τις προσωπικές τους και τις κομματικές τους απόψεις».

Το δικαίωμα της ψήφου, κατά την συζήτηση του ως άνω νομοσχεδίου, ας το ασκήσουν οι κ.κ. βουλευτές “κατά κρίσιν”. Έχοντας όμως πλήρη γνώση των απόψεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και, λογικά, των απόψεων των Πολιτών από την ψήφο και την αποδοχή των οποίων εξαρτάται (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) η βουλευτική ιδιότητά τους.

Σεβασμιότατε, αν υιοθετήσετε την πρόταση, ως Ιεράρχης θα έχετε επιτελέσει το καθήκον Σας με πραότητα και αγάπη χωρίς κανένας να μπορεί να σας κατηγορήσει για παρέμβαση στα της Πολιτείας. Συγχρόνως θα έχετε δώσει στους πολιτικούς διαμορφωτές του μέλλοντος των Ελλήνων, στοιχεία προς υποβοήθηση του τρόπου σκέψης και διαμόρφωσης της απόφασής τους επί του πρακτέου.

Με την ελπίδα ότι η πρόταση που -δημόσια- Σας υποβάλω θα γίνει αποδεκτή,

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ορθόδοξος Χριστιανός, μέλος της εκκλησίας της Ελλάδος