ΜΑΚΑΡΗΣ: Δεύτερη προειδοποιητική βολή προς Ορφανό

265

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, με Δελτίου Τύπου, είναι η δεύτερη δημόσια προειδοποιητική βολή που ρίχνει ο Κωνσταντίνος Μάκαρης προς την πλευρά του Δημήτρη Ορφανού, της παράταξής του και της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Την πρώτη, την έριξε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, όταν, λίγο μετά την ανακοίνωση και ψήφιση της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου (στο οποίο ευελπιστούσε ότι θα του ανατεθεί η Προεδρία ή έστω η αντιπροεδρία, σύμφωνα με λεγόμενα κορυφαίων συνεργατών του), έλαβε τον λόγο και θύμισε την ύπαρξη υποχρέωσης της Δημοτικής Αρχής για διεξαγωγή οικονομικού ελέγχου για την περίοδο διοίκησης από τον Δημήτρη Κωστούρο. Τόνισε μάλιστα ότι, «η υποχρέωση αυτή προκύπτει από το άτυπο μνημόνιο συνεργασίας των δύο του, λίγο πριν την δεύτερη Κυριακή».

Παρά το γεγονός ότι, ο Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός επιβεβαίωσε την πρόθεση (όχι το μνημόνιο) για οικονομικό έλεγχο διαχείρισης σε βάθος δεκαετίας, ο Κωνσταντίνος Μάκαρης επανήλθε χθες και με ακόμα πιο σκληρό ύφος επανέφερε την υποχρέωση διεξαγωγής εκτεταμένων οικονομικών και διαχειριστικών ελέγχων, αφήνοντας υπονοούμενα για διαδρομιστές που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τα συμφωνηθέντα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον επίλογο της αανακοίνωσής του «καλούμε τους πολίτες του Ναυπλίου να στηρίξουν κάθε πρόταση η οποία φέρνει τον Δήμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια και την αξιοπρέπεια που του αξίζει, καταδικάζοντας την μικροπολιτική που εν δυνάμει ασκείται στους διαδρόμους του Δημαρχείου και απαιτώντας ανοικτά χαρτιά από τους διοικούντες, πρώην και νυν».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή» Κωνσταντίνος Μάκαρης αποδεικνύει εμπράκτως, ακόμη μία φορά, ότι ο λόγος του αποτελεί δέσμευση τόσο για τον ίδιο όσο και για την αυτοδιοικητική πένα με την οποία η Παράταξη αφήνει το δικό της αφήγημα στον Δήμο Ναυπλιέων.

Ενημερώνουμε ότι κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κωνσταντίνος Μάκαρης αιτήθηκε τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Δήμου από ορκωτούς λογιστές ενώ τόνισε ότι η εμπλοκή Εισαγγελέα, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαία, θα είναι μονόδρομος. Η πρόταση αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης.

Η εξυγίανση και η κάθαρση από την δωδεκαετία της Κωστουρικής κακοδιαχείρισης είναι επιβεβλημένο να λάβει τέλος και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την οδό της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες του Ναυπλίου να στηρίξουν κάθε πρόταση η οποία φέρνει τον Δήμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια και την αξιοπρέπεια που του αξίζει, καταδικάζοντας την μικροπολιτική που εν δυνάμει ασκείται στους διαδρόμους του Δημαρχείου και απαιτώντας ανοικτά χαρτιά από τους διοικούντες, πρώην και νυν.