Αντωνακόπουλε ακόμα δεν κατάλαβες το αποτέλεσμα των εκλογών; Καννή οφείλεις σε οικονομικό έλεγχο των απερχόμενων

316

Από το fb του επικεφαλής της παράταξης Δ.Ε.Κ.Α Διονύσιου Μπέλτσου…

 https://www.facebook.com/profile.

«Αρχικά θέλουμε για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συνδημότες μας, που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας έστειλαν εκπροσώπους τους στον Δημοτικό Συμβούλιο. Να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, έστω και από την θέση που είμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του Δήμου μας και στην εξασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας σε αυτόν, υπερασπιζόμενοι πάντα τα συμφέροντα των δημοτών.

Μετά το πέρας του πρώτου ουσιαστικά Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2024, ως παράταξη Δ.Ε.Κ.Α., ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι λόγω μιας εγκυκλίου του κράτους, που έδινε το δικαίωμα στην μείζονα αντιπολίτευση να κατέχει όλες τις θέσεις της μειοψηφίας στις επιτροπές, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός τα στελέχη της ελάσσονος μειοψηφίας, η Παράταξη μας, λόγω της στάσης του επικεφαλής και απερχόμενου Δημάρχου καθώς και των στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών και το γεγονός ότι η Παραταξή μας κατέχει σχεδόν το 29% της εμπιστοσύνης των πολιτών καθώς επίσης και ότι αναδείχθηκε πρώτη δύναμη εις την Πόλη του Πύργου, άφησαν εκτός επιτροπών, όλους του δημοτικούς συμβούλους της Παράταξής μας, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους Δήμους στην Ελλάδα.

Και αναφερόμαστε σε θέσεις οι οποίες είναι άμισθες και με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου του 2023, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συμμετάσχουν και οι τρεις παρατάξεις των οποίων τα ποσοστά ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, για το δίκαιο της αναλογικής εκπροσώπησης των δημοτών.

Νομικά είναι κατοχυρωμένοι, αλλά ηθικά τους αφήνουμε να τους κρίνει ο κόσμος για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την δημοκρατία.

Όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα στο οποίο η Παράταξή μας ψήφισε “λευκό” και για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσαν ότι είναι το τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και θα το τροποποιήσουν σε βάθος χρόνου, αποδεικνύει τον τρόπο διοίκησης της απελθούσας δημοτικής αρχής, δηλαδή με πάρα πολλές απευθείας αναθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ, μηδενική απορροφητικότητα των ενεργών προγραμμάτων του κράτους και του ΕΣΠΑ, με κίνδυνο απένταξης πολλών έργων λόγω καθυστερήσεων και λαθών χειρισμών από την πλευρά της προηγούμενης διοίκησης και εν τέλει ένα πρόγραμμα που στερείται από οργάνωση και όραμα, αναπτυξιακό σχεδιασμό, που απαιτούνται για τον Δήμο μας.

Θα μπορούσε βέβαια η νέα Δημοτική Αρχή να καταθέσει το δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα, δέκα μέρες ποιο μετά, βάζοντας σε αυτό το δικό της σχεδιασμό, με βάση τον οποίο κινήθηκε πριν τις εκλογές.

Είναι τεράστιο χρέος την νυν Δημοτικής Αρχής, να καταθέσει σύντομα ένα αναπτυξιακό Τεχνικό Πρόγραμμα, (δημιουργία υποδομών για τριτοβάθμια εκπαίδευση, έργα αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, κ.λ.π), να αλλάξει τον τρόπο υλοποίησης των έργων (να ομαδοποιήσει τα έργα και όχι ξανά δεκάδες απευθείας αναθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ για έργα βιτρίνας), να συμμετάσχει σε όλα τα ενεργά χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάνουν όλοι οι προηγμένοι Δήμοι. Εμείς από την πλευρά μας θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας με τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία, γραπτώς ώστε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Τέλος ύστερα από όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η νέα Δημοτική Αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ να προβεί σε οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων της απελθούσας Δημοτικής Αρχής!»