Αναζητείται Manager για ΔΕΥΑΝ και Λιμενικό Ταμείο

622
Δημ. Ορφανός (αριστερά) με Κων. Μάκαρη (δεξιά)

Γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Ο Δημήτρης Ορφανός, χωρίς βιασύνη και με επιτυχημένες επιλογές προχωρά στην στελέχωση των διευθυντικών θέσεων που πρέπει να καλύπτουν Αιρετοί του συνδυασμού του και όχι μόνον.

Η στελέχωση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής, με ομολογουμένως αξιόλογους Συμβούλους από τις τρεις πρώτες παρατάξεις, δημιουργούν κλίμα συνεργασιών και συνθετικής δυνατότητας, με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα σημαντικά προβλήματα που θα εμφανισθούν κατά την διάρκεια του 2024.

Η ανάθεση καθηκόντων σε αντιδημάρχους που συνδυάζουν εμπειρία, γνώσεις και διάθεση προσφοράς, προδιαθέτει επίσης αισιόδοξα για το μέλλον.

Απομένει η στελέχωση των δύο πολύ σπουδαίων για το Ναύπλιο Νομικών Προσώπων, της ΔΕΥΑ Ναυπλίου και του Λιμενικού Ταμείου. Η επιλογή των επικεφαλής, αποτελεί προνόμιο του εκάστοτε Δημάρχου πλην όμως εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Η πληροφορία που ακούγεται για ανάθεση της προεδρίας, ενός εκ των δύο Νομικών Προσώπων στον Κωνσταντίνο Μάκαρη αποτελεί μία διοικητική πρόκληση. Διότι, ναι μεν ο Κωνσταντίνος Μάκαρης προβάλλει το χαρτί του ανθρώπου της αγοράς, του επιτυχημένου Manager, των υψηλών γνωριμιών και της εκπροσώπησης του 20% του Ναυπλιακού λαού, δεν παύει όμως να είναι στέλεχος εκτός παράταξης Ορφανού.

Το καινοτόμο προηγούμενο της Θεσσαλονίκης όπου ο νέος Δήμαρχος ανέθεσε καθήκοντα εντεταλμένου αμίσθου Συμβούλου στον επικεφαλής του τρίτου σε δύναμη δημοτικού συνδυασμού, αποτελεί ένα προηγούμενο άξιο προσοχής.

Η κάλυψη των θέσεων ευθύνης στα δύο αυτά Νομικά πρόσωπα και η ανάθεση καθηκόντων Γραμματέως του Δήμου σε έμπειρο αυτοδιοικητικό, θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του διοικητικού μηχανισμού του δήμου. Ενός μηχανισμού έτοιμου για να αναλάβει τον ρόλο που ο Δημήτρης Ορφανός και οι συνεργάτες του υποσχέθηκαν. Τον ρόλο της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων του δήμου προς χάριν των Δημοτών.