Έκπτωτη η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ του Β. Τατούλη

34

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας κήρυξε έκπτωτη την Τεχνική Εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ λόγω επιδειχθείσης αδυναμίας εκτέλεσης του έργου Συντήρηση -ασφαλτόστρωση του οδικού άξονος Άργους –Κουτσοποδίου και άρνησης συμμόρφωσης προς την ειδική εντολή της 27ης Δεκεμβρίου 2023.

Η Εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ Β.Τατούλης κι Σία ΕΕ, δικαιούται ενστάσεως που θα πρέπει να υποβληθεί εντός 15ημέρου.

Η εταιρεία με διακριτικό τίτλο ΚΑΣΤΑΤ, επί θητειών Περιφερειάρχου Πέτρου Τατούλη, είχε συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιο των υπό εκτέλεση έργων, την μερίδα του λέοντος στην Περιφέρεια, προκαλώντας πλήθος δυσμενών σχολίων για τον Πέτρο Τατούλη, αδελφός του οποίου είναι ο Βασίλης Τατούλης.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η σχετική σύμβαση του έργου, ύψους 800.000 ευρώ είχε υπογραφεί στις 19 Οκτωβρίου 2021 με προθεσμία εκτέλεσης μέχρι 19 Ιουνίου 2022. Με διαδοχικές παρατάσεις, κατόπιν αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η προθεσμία έφτασε στις 31 Ιανουαρίου 2024, «χωρίς, παρά τις οχλήσεις της υπηρεσίας να προχωρήσει το έργο».

Στις 27 Δεκεμβρίου επιδόθηκε στην ανάδοχο εταιρεία ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, στην οποία δεν αντέδρασε και στις 6 Ιανουαρίου 2024 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η απόφαση έκπτωσης της ΚΑΣΤΑΤ.

Η απόφαση έκπτωσης (από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ΕΔΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υπογραφή της σύμβασης και όλες οι παρατάσεις πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα της τετραετίας Παναγιώτη Νίκα.