ΤΕΚΑΛ: Ξεκίνησε με τη μαρίνα… συνεχίζει με Ανάβαλο σε Ερμιονίδα

536

Μετά την ανάληψη της κατασκευής και εκμετάλλευσης, μέσω ΣΔΙΤ, της μαρίνας Ναυπλίου, η Τεχνική Εταιρεία ΤΕΚΑΛ, προχωρά στην περεταίρω αξιοποίηση της εγκατάστασης εργοταξίου στο Ναύπλιον.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, συμμετείχε και κέρδισε –ως προσωρινός ανάδοχος- την δημοπράτηση του έργου «σχεδιασμός των έργων μεταφοράς και διανομής νερού από τη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στην περιοχή της Ερµιονίδας για την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών σε συνολική έκταση 22.000 στρεμμάτων περίπου και προϋπολογισμού 53.000.0000 ευρώ». Να θυμίσουμε ότι η ΤΕΚΑΛ συνεργάζεται ήδη με πολύ θετικά αποτελέσματα με την COSCO που διαχειρίζεται το εμπορικό τμήμα του λιμένος Πειραιά και έχει αναλάβει και την Μαρίνα που είναι υπό κατασκευή.

Για τα δεδομένα της Αργολίδας, ένας κατασκευαστικός και μελετητικός κολοσσός, με πολύ μεγάλη εμπειρία και εντυπωσιακή ευχέρεια χρηματοδότησης εγκαθίσταται στην περιοχή και το σίγουρο είναι ότι… ήρθε για να μείνει.

Σήμερα η ΤΕΚΑΛ Α.Ε.  βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας της καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης.

Από την ώρα που η ΤΕΚΑΛ θα οριστικοποιηθεί ως μειοδότης και υπογράψει την σχετική σύμβαση του έργου, θα πρέπει να το παραδώσει έτοιμο για λειτουργία εντός δύο ετών.

Στον διαγωνισμό για την υλοποίηση των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα Ανάβαλου στον δήμο Ερμιονίδας της Αργολίδας, συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, με την “ΤΕΚΑΛ” να μειοδοτεί, προσφέροντας έκπτωση 15%, έναντι έκπτωσης 8% της εταιρίας “Λατομεία Τυρνάβου”, έκπτωσης 3% της εταιρίας “Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκάτ” και έκπτωσης 2% της εταιρίας “ΕΚΤΕΡ”.