Καμπόσος και “Πάμε Αλλιώς”  για τη Χυμοποιία Ασπίς

157

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της Περιφέρειας στον τομέα ελέγχου της διοχέτευσης παρανόμων βιομηχανικών αποβλήτων στον Αργολικό κόλπο, με ενδιάμεσο κόμβο τον κοινό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμμάτων των δήμων Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων, επανέρχεται στο προσκήνιο λόγω των δημόσιων δηλώσεων του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και της Δημοτικής Παράταξης “Πάμε Αλλιώς”.

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Η ΑΣΠΙΣ ΑΕ Ρυπαίνει»

Ο Δημήτρης Καμπόσος, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (δημοσιογράφος Ίων Ξυπολιάς), κατήγγειλε επωνύμως την Χυμοποιία ΑΣΠΙΣ ΑΕ (Δέδες) για ανεπαρκή επεξεργασία των αποβλήτων της με κίνητρο την εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτό έχει ως πρωτογενές αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στον Βιολογικό της ΔΕΥΑΑΡΜ και δευτερογενώς την ρύπανση του Αργολικού κόλπου (με ότι αυτό σημαίνει) λόγω αδυναμίας επεξεργασίας, παρά την αναβάθμισή των εγκαταστάσεων του σταθμού.

Ο Δημήτρης Καμπόσος, τόνισε ότι είναι παράλογο, για παραβάσεις των Χυμοποιίων της περιοχής, να επιβάλλονται πρόστιμα στην Διαδημοτική επιχείρηση, όπως έγινε στο παρελθόν (αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος) και αποκάλυψε το νομικό κενό που απαγορεύει στους Δήμους την επιβολή προστίμων για περιβαλλοντικές παραβάσεις. «Τα πρόστιμα», είπε η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν οι Χυμοποιίες όταν ο Δήμος τους επιμέρισε το πρόστιμο που επεβλήθη από την Περιφέρεια (Μαλτέζος),  «μπορούν και πρέπει να επιβάλλονται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος» που όμως έχει μόνον η Περιφέρεια.

“Πάμε Αλλιώς”: «Η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα έχει δικαιολογία»

Με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου χυμοποίησης Πορτοκαλιού, την δήλωση Καμπόσου που ανακίνησε το θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την ανάληψη των ευθυνών από τη νέα Δημοτική Αρχή, η Δημοτική Παράταξη “Πάμε Αλλιώς” (Πέτρος Θωμόπουλος) γνωστοποίησε τη θέση της για το πρόβλημα και προτείνοντας λύσεις.

«Κανένας δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από την άγνοια για το σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και αρκετά χρόνια και αυτοί που πρέπει να πληρώνουν ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη “Πάμε Αλλιώς” που, θυμίζουμε πως ήταν βασικός συντελεστής της μετατροπής του ηττημένου Γιάννη Μαλτέζου (α’ γύρος) σε νικητή (β’ γύρος).

Η ΔΗΛΩΣΗ

«Η περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου Άργους Μυκηνών συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά και αυτή τη φορά η καταγγελία προέρχεται από τον… Δήμαρχο Άργους Μυκηνών.
Ο κ. Καμπόσος καταγγέλλει ότι συγκεκριμένη χυμοποιία απορρίπτει ανεπεξέργαστα απόβλητα στο δίκτυο του βιολογικού. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Καμπόσος θα έπρεπε να είχε επιλύσει το πρόβλημα στα προηγούμενα χρόνια της θητείας του.
Εμείς με την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για εγκατάσταση συστημάτων real time παρακολούθησης των ρύπων  και των απορριπτόμενων ποσοτήτων στα σημεία σύνδεσης των επιμέρους δικτύων των βιομηχανιών με το κεντρικό δίκτυο.
Λύσεις υπάρχουν, είναι εφικτές και η τεχνολογία τους είναι οικονομικά προσιτή. Κανένας δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από την άγνοια για το σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και αρκετά χρόνια και αυτοί που πρέπει να πληρώνουν ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ».-