Γύφτοι και Κυβέρνηση κατά Νοσοκομείων

108

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Στο πιο ευαίσθητο τομέα, τον τομέα της Υγείας, οι λειτουργοί της αδυνατούν να παρέχουν υπηρεσίες που δικαιούμεθα και που οι ίδιοι επιθυμούν να μας δίνουν.

Εργαζόμενοι κακοαμοιβόμενοι, με μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής των οφειλόμενων, με ελλειπή εξοπλισμό και κακοσυντηρημένα κτήρια, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και με εργασιακή ανασφάλεια, συνθέτουν την πραγματική κατάσταση του συστήματος Υγείας για τη βελτίωση του οποίου η πολιτική ηγεσία περιορίζεται σε απολύσεις διευθυντών και υποσχέσεις για το μέλλον.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν (με ρυθμούς αυξανόμενους) βιαιοπραγίες εις βάρος Νοσηλευτών και Ιατρών, μέχρι βαθμού τραυματισμού τους, από την πιο χαϊδεμένη ομάδα επαγγελματιών επιδοματούχων, τους διαφόρων φυλών αποκαλούμενους Ρομά. Ο τραμπουκισμός τους και η θρασύτητά τους, δημιούργημα της αδιαφορίας του πολιτικού συστήματος για μόρφωση και κοινωνική διαπαιδαγώγησή τους καθώς και την ατιμωρησία που τους έχει εκχωρηθεί, έφτασε στο σημείο επίλυσης των διαφορών τους με όπλα και πυροβολισμούς εντός του χώρου των νοσοκομείων.

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές, ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμούς, που συνέβησαν στον  οικισμό Ρομά της Νέας Κίου καθώς και την μετά από λίγες ώρες νέα συμπλοκή και πυροβολισμούς, αυτή τη φορά στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, εκδόθηκαν ανακοινώσεις όλων των επαγγελματικών φορέων των Υγειονομικών οι οποίες, έχουν ένα κοινό σημείο, δεν θέτουν το πρόβλημα των ουσιαστικών ευθυνών της πολιτείας και των πολιτικών της εκπροσώπων αυτοπεριοριζζόμενοι σε διαπιστώσεις και ευχολόγια.

Η λειτουργία των νοσοκομείων μας, όπως και των σχολείων μας πρέπει να είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας και να απολαμβάνουν το μέγιστο της φροντίδας του προϋπολογισμού και της διοίκησης. Αν βέβαια θέλουμε να ισχύει ο κανόνας «Υγεία και Παιδεία, πάνω απ’ όλα».

Ο κυβερνητικός Βουλευτής, ευρισκόμενος εκτός Ελλάδος, μας γνωστοποίησε ότι τηλεφώνησε στον Αστυνομικό Διευθυντή, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου.  Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές έκαναν σε στείρες αντιπολιτευτικές δηλώσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είναι ικανή να παρέχει σωστή αστυνομική προστασία.

Δηλαδή, λέω εγώ, το πολιτικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την αποχαλίνωση της κοινωνίας, συνεχίζει να μας κοροϊδεύει λέγοντας «Τι θέλετε τώρα, κάναμε τηλέφωνα και δηλώσεις». Αδύναμοι να υψώσουν ανάστημα στους δικαιωματιστές που μας βουλιάζουν, αφήνουν την κοινωνία θεσμικά απροστάτευτη. Υποταγμένοι στα θέλω των κομμάτων τους παραβλέπουν τα θέλω της κοινωνίας. Εκτός αποστολής στην εκπροσώπησή μας, αυτοϊκανοποιούνται δηλώνοντας διακομιστές των ανησυχιών μας.

Μέχρι πότε θα γίνεται αυτό; Μέχρι πού θα φτάσει αυτό;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ρεπορτάζ, στον σύνδεσμο που παραθέτω, αφιερώνεται στο πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας που τότε απολάμβαναν των βουλευτικών τους προνομίων https://www.espressonews.gr/reportaz/47445/roma-xylokopisan-astynomikous-sto-na/