1. Διεθνιστές και Απάτριδες

Η ηλεκτρονική εφημερίδα POLITICAL, η οποία απηχεί τις απόψεις της Μητσοτακικής κυβερνητικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στο σημερινό (28-11-2023) κύριο άρθρο της, χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως «Διεθνιστές και Απάτριδες». Αναφερόμενη μάλιστα στη συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτηρίζει ως «κάκιστη», σημειώνει ότι «Δεν τηρείται ούτε κατ’ ελάχιστον».

Λέτε να συνειδητοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι με τα καμώματά τους δημιούργησαν έναν πολιτικό χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας (της τάξεως του 20%) και καταφεύγουν στα παλιά δοκιμασμένη Πατριδοκάπηλη ορολογία για να ξαναμαζέψουν στο μαντρί τα πρόβατα που ξεμύτισαν επιχειρώντας να γίνουν «Ελευθέρας βοσκής»;

  1. Ο «Γρύπας» και ο «Αρχείτας»

Συγκρατήστε αυτά τα δύο ονόματα. Θα τα διαβάζουμε πολύ συχνά στο μέλλον αν πράγματι επιτραπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να αναπτύξουν Εθνικά Εξοπλιστικά Σύγχρονα Συστήματα.

Είναι τα ονόματα των δύο ελληνικής κατασκευής (εξ ολοκλήρου) μη επανδρωμένων αεροσκαφών υψηλών δυνατοτήτων. Πολεμικές μηχανές, χαμηλού κόστους, που θα κάνουν τις πρώτες πτήσεις τους στον Ελλαδικό ουρανό το 2024. Κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από την ΕΑΒ σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και οι ειδικοί λένε ότι είναι ανώτερα των Τουρκικών Bayraktar και καθέτου απογειώσεως, όπως το μοναδικό αυτήν τη στιγμή στον κόσμο μαχητικό 5ης γενιάς που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, το F-35B.

  1. Κατέρρευσε η Ουκρανική αντεπίθεση

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια κεραυνοβόλα επίθεση βόρεια του Μπακχμούτ ανακαταλαμβάνοντας σημαντικά εδάφη και πλέον προελαύνουν προς το Chasiv Yar. Η επίθεση αυτή των ρωσικών δυνάμεων σφραγίζει- και τυπικά- το τέλος της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Μπαχμούτ. Οι Ουκρανοί έχασαν μέσα σε δύο ημέρες όσα εδαφικά κέρδη αποκόμισαν τους τελευταίους 3 μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να εγκαταλείψει την ιδέα της επίθεσης στο Μπαχμούτ, ο Ζελένσκι δεν άκουσε τη συμβουλή, η οποία οδήγησε στην εξάντληση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και την απώλεια εδαφών στο συγκεκριμένο τμήμα του μετώπου.

  1. Επανεμφάνιση Κων. Μάκαρη

Με ένα Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου ζητά την παραίτηση Τσακλόγλου και με μία συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα anagnostis.org, ο Κωνσταντίνος Μάκαρης έκανε την δημόσια επανεμφάνισή του στα Δημοτικά πράγματα του Ναυπλίου.

Στην συνέντευξή του, που μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ,  δηλώνει παρών, αιτιολογεί την υποστήριξή του προς τον Δημήτρη Ορφανό και αναγγέλλει την ανανέωση της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με νέους ανθρώπους καθώς και την εσωτερική της κάθαρση.

+1 Συμβουλές για Πολιτικούς

Οι Δημοτικές Παρατάξεις όταν παύουν να έχουν επαφή με τους ανθρώπους και να συνομιλούν με την κοινωνία, πολύ γρήγορα παύουν να έχουν λόγο ύπαρξης.

Γ.Κ.Δ.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Οι υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης

Με 42 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιό της, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διεκδικεί διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές της…

% μέρες πρίν

Έφυγε από την ζωή ο τ. Δήμαρχος Κρανιδίου Νικόλαος Κοντογιάννης

Σχεδόν ταυτόχρονα με την γνωστοποίηση του θανάτου του τ. Δημάρχου Κρανιδίου Νικόλαου Κοντογιάννη, με σχετική…

% μέρες πρίν

Καλή… αποτυχία Μαρίνα

 γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Θα μπορούσε άραγε ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία…

% μέρες πρίν

Ανάσταση της Αλληλεγγύης

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου προσέφερε την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα της αγάπης και της…

% μέρες πρίν

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου χάρισε χαμόγελα

Περισσότερες από 100 οικογένειες, στο Ναύπλιον, γιόρτασαν την Κυριακή της Ανάστασης συμπληρώνοντας τις ανάγκες διατροφής…

% μέρες πρίν

Πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Παναργειακός, τα σάρωσε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το Πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής  και την άνοδο στην Β Εθνική,…

% μέρες πρίν