γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Μία νέα Δημοτική Παράταξη, το “Όραμα Δημιουργίας”, κέρδισε την εμπιστοσύνη των Δημοτών και έλαβε την εντολή να διοικήσει τον Δήμο Ναυπλιέων για την επόμενη 5ετία.

Το γεγονός ότι διεκδίκησαν το Δήμο Ναυπλιέων πέντε Δημοτικές παρατάξεις, όπως ήταν επόμενο, συνέβαλε στην υποβάθμιση των Αυτοδιοικητικών στελεχικών δυνατοτήτων κάθε μιας από αυτές, λόγω περιορισμένου πεδίου επιλογών υποψηφίων.

Αυτό όμως είχε και μία θετική συνέπεια. Υποχρέωσε τους υποψήφιους Δημάρχους και τους κορυφαίους εκ των συνεργατών τους, να αναζητήσουν και να προσελκύσουν πολλούς, περισσότερους από κάθε άλλη φορά ενδιαφερόμενους για μία πιθανή εκλογή τους. Κυρίως νέους σε ηλικία.

Ο Δημήτρης Ορφανός, εκλεγμένος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Όραμα Δημιουργίας”, προετοιμαζόμενος για την ανάληψη των καθηκόντων του βρίσκεται μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα.

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν γνωρίζει τα της Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν γνωρίζει τα του Δήμου.

ΤΡΙΤΟΝ: Δεν διαθέτει επαρκή αριθμό εμπείρων στελεχών για να καλύψει τις θέσεις ευθύνης.

Τίθενται λοιπόν μια σειρά λογικών ερωτημάτων για τον Δημήτρη Ορφανό:

«Θα φορτώσει με αρμοδιότητες και ευθύνες τους λίγους έμπειρους που διαθέτει ή θα αποκεντρώσει τη δουλειά δείχνοντας εμπιστοσύνη στους νέους συνεργάτες του, που απέδειξαν ότι θέλουν να διοικήσουν και ο κόσμος τους εμπιστεύεται»;

«Θα αντιμετωπίσει τους εκλεγμένους της παράταξής του ως Φυτώριο Νέων Στελεχών ή θα διστάσει να τους αξιοποιήσει μετατρέποντας το “Όραμα Δημιουργίας” σε Νεκροταφείο Ελπίδων»;

«Και ακόμη, θα τολμήσει να διευρύνει τον χώρο αναζήτησης χρησίμων στελεχών και εκτός των ορίων της παράταξής του ή θα περιοριστεί σε όσους τον ακολούθησαν προεκλογικά»;

Θα αντιμετωπίσει τους εκτός της παράταξής του, ικανούς για να προσφέρουν, ως Δεξαμενή άντλησης δυνατοτήτων ή θα φοβηθεί εσωπαραταξιακές δυσαρέσκειες και θα μετατρέψει τη θητεία του από μεγάλη ευκαιρία για ανατροπές σε ένα ακόμα τέλμα προοπτικών;

Πιο απλά: Θα κάνει καρδιά να γίνει Δήμαρχος ΟΛΩΝ των Ναυπλιέων και Δήμαρχος για τον Δήμο ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη του «Μην κάνετε κύματα»;

Το “Όραμα Δημιουργίας” διαθέτει πλήθος νέων και αξιόλογων στελεχών που αξίζει να τους δοθεί η ευκαιρία να προσφέρουν. Η Ντίνα Καραγιάννη και ο Δημήτρης Δικαίος, για να αναφερθώ σε δύο μόνον από όλους, κατά κοινή παραδοχή αξίζει να επωμισθούν ευθύνες. Και μαζί με αυτούς πολλοί άλλοι που θα μας εκπλήξουν με την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητά τους.

Το ίδιο ισχύει και με πολλά αξιόλογα στελέχη των άλλων Δημοτικών Συνδυασμών που, νομίζω δεν θα έφερναν αντίρρηση και θα ανταποκρίνοντο σε μια πρόσκληση του Δημήτρη Ορφανού για συστράτευση με σκοπό να ξεφύγει ο Δήμος από την δύσκολη θέση που ομολογουμένως βρίσκεται.

Ο νέος Δήμαρχος και τα στελέχη που θα επωμισθούν τις διοικητικές ευθύνες του Δήμου Ναυπλιέων σίγουρα έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Θα χρειαστούν χρόνο για να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και να χαράξουν τα μονοπάτια που επιθυμούν να πορευτεί ο Δήμος. Οφείλουμε Να τους τον δώσουμε!

Να μην ξεχάσει όμως ο Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός πως ο χρόνος αυτός δεν είναι απεριόριστος. Πως τα μονοπάτια που θα οδηγήσει τον Δήμο Ναυπλιέων πρέπει να είναι συμβατά με όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Και, ακόμη, πως έχει την υποχρέωση να τιμήσει τις όποιες συμφωνίες έκανε με την παράταξη “Ανάπλι εμπρός” (χάρη στην οποία μπήκε στη διαδικασία του δεύτερου γύρου) και την παράταξη “Νέα Εποχή” (χάρη στην οποία εκλέχθηκε Δήμαρχος).

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν