Ο σεΐχης με το χρυσό λάδι σε Ηλεία-Αργολίδα-Μεσσηνία

160

Ο Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνος μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι αντιπρόεδρος και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

Πάμπλουτος, ισχυρός και με κοφτερό μυαλό ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αγοράζοντας ακίνητα, ξενοδοχεία και ελαιώνες, ενώ έχει εισέλθει και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σε ότι αφορά τις buisiness με το ελαιόλαδο αυτές πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αφού πέρυσι η παραγωγή έφτασε τους εκατόν τριάντα τόνους.

Οι ελαιώνες του βρίσκονται στην Ερμιόνη όπου διαθέτει 28.000 ρίζες και στη Μεσσηνία, όπου διαθέτει άλλες 6.500, η καλλιέργεια είναι παραδοσιακή ενώ η συγκομιδή γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα.

Η εταιρία συμφερόντων του με τη επωνυμία Olivian Groves έδωσε το παρόν στην έκθεση Anuga πριν από λίγες ημέρες με δικό της περίπτερο, όπου παρουσιάστηκαν τα ελληνικά premium ελαιόλαδα του Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν.

Πρόκειται για τα «Hermioni» και «Hrysos», αμφότερα κλεισμένα σε δύο ιδιαίτερα μπουκάλια, που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους τα δοκίμασαν. Το πρώτο παράγεται από την ποικιλία Μανάκι και το δεύτερο από την περίφημη Κορωνέικη, ενώ όλη η παραγωγή της Olivian Groves διατίθεται στο εξωτερικό, με την τιμή του λίτρου για το «Hrysos» να αγγίζει τα 36 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε περισσότερα για τις επενδύσεις του εδώ