γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Οι περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες πάσχουν από το σύνδρομο του Προκρούστη. Όπως και ο περιβόητος ληστής της Κακιάς Σκάλας είχε στήσει τον πάγκο του και απαιτούσε όλοι οι διερχόμενοι να ταιριάζουν στο μήκος με αυτόν,  διαφορετικά τους έκοβε ότι περίσσευε ή τους έσπαγε τα κόκκαλα τεντώνοντάς τους για να μακρύνουν, έτσι και αυτοί.

Θεωρούν ότι η Κοινωνία οφείλει να προσαρμόζει τις ανάγκες της στους δικούς τους ρυθμούς και τις δικές τους επιθυμίες.

Η εμφάνιση του Θησέα, ήταν αρκετή για να αφανιστεί ο ληστής, να ανοίξει το μονοπάτι και να αποκατασταθεί η ελεύθερη επικοινωνία στη διαδρομή που ακολουθούσε ο Λαός.

Το σκεφτόμουν αυτό την προηγούμενη εβδομάδα καθώς παρακολουθούσα μια εξαιρετική και επίκαιρη εκδήλωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν με μεγάλη ένταση και σαφήνεια σειρά οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί το υπό ψήφιση φορομπηχτικό νομοσχέδιο με τον Ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Ένας Γαλαξίας κορυφαίων Πανεπιστημιακών καθηγητών και εξειδικευμένων Εργατολόγων και Φοροτεχνικών, προσκεκλημένοι του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, ξεδίπλωσαν τις βασικές πτυχές των προβλημάτων που δημιουργεί και των παραλείψεων και αντινομιών που το χαρακτηρίζουν.

Οι παριστάμενοι Εκπρόσωποι Παραγωγικών και Επαγγελματικών  Φορέων, κατέθεσαν μια ακόμα πτυχή … αυτή των συνεπειών που θα επιφέρει.

Παρακολουθούσα όλη την διεξαγωγή καθηλωμένος και αναρωτιόμουν «Που είναι οι 5 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ναυπλίου» οι οποίοι λίγες εβδομάδες νωρίτερα καλούσαν τους Δημότες να τους υπερψηφίσουν γιατί αυτοί «ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους και θα έδιναν λύσεις»;

Φεύγοντας από την κατάμεστη αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΝ-Ε ρώτησα του Ραφαήλ Μπαρού, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. «Γιατί έκανες την εκδήλωση αυτή και πως έπεισες όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα να έρθουν από την Αθήνα και να εξηγήσουν στον κόσμο τι συμβαίνει».

Μου απάντησε στα γρήγορα «Ο κόσμος έχει προβλήματα. Εμείς που διεκδικούμε την ευθύνη της καθοδήγησής του πρέπει να είμαστε σε διαρκή συναγερμό. Όταν το κάνουμε αυτό και ο κόσμος μας εμπιστεύεται και κάνουμε τον κόσμο καλύτερο».

Θυμήθηκα πως 10 ημέρες πριν, είχα δει μια 20μετρη νταλίκα να κολώνει στο πλάι του Εργατικού Κέντρου και να φορτώνει παλέτες με Νερά, Τρόφιμα, Ρούχα και Παιχνίδια με προορισμό τον Παλαμά Καρδίτσας, για τους Πλημμυροπαθείς.

Σήμερα έμαθα πως, το Εργατικό Κέντρο, την επόμενη εβδομάδα βάζει εμπρός την διανομή τροφίμων σε τιμές πάρα πολύ χαμηλές για να συμβάλλει στην στήριξη οικονομικών ασθενών οικογενειών.

Προφανώς, και δεν περίμενε ο Μπαρού να έρθει η κοινωνία στα μέτρα του για της προσφέρει ότι μπορούσε! Έβαλε τον εαυτό του στη θέση της κοινωνίας και κινητοποίησε δυνάμεις που μπορούν να της προσφέρουν.

Και αυτοί που μπορούσαν έδωσαν το παρών. Με χρήματα, με εφόδια, με προσφορά εργασίας, με συμμετοχή στην Ημερίδα, με, με, με!

Την ίδια στιγμή, 5 υποψήφιοι Δήμαρχοι και δεκάδες κορυφαία στελέχη τους, ξεχνώντας την υπόσχεση «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ» άραξαν στον καναπέ τους έχοντας ο καθένας τις δικαιολογίες του.

Όμως, η κοινωνία και οι Δημότες δεν έχουν ανάγκη από δικαιολογίες. Έχουν ανάγκη από καθοδήγηση και από προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων. Προσπάθεια στην οποία δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν.

Στις τρεις δράσεις του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας,

-Συλλογή Εφοδίων για τους Πλημμυροπαθείς,

-Ενημέρωση Φορέων και Δημοτών για τις νέα εξελίξεις στο Φορολογικό, τα μισθολόγια και το Ασφαλιστικό και

-Διανομή Τροφίμων σε Οικονομικά ασθενείς

οι Δημοτικές Παρατάξεις ήσαν απούσες από την κοινωνία.

Ας προσέξουν γιατί η κοινωνία δεν ξεχνά και όταν θα την χρειασθούν ενδέχεται να μιλούν “εις ώτα μη ακουόντων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φυτώριο νέων στελεχών ή Νεκροταφείο ελπίδων; ΕΔΩ

ΑΥΡΙΟ: Λευκή Πετσέτα από τη Δημοτική Αρχή;

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Προεκλογική εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ στο Άργος

Το Πατριωτικό κόμμα ΝΙΚΗ, πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση στο Άργος με σκοπό την παρουσίαση μέρους του…

% μέρες πρίν

Παρουσίαση του περιοδικού LIBER APERTUS (ΑΝΟΙΚΤΟ ΒΙΒΛΙΟ) στο Ναύπλιο

Η Συντακτική Ομάδα του περιοδικού LIBER APERTUS (ΑΝΟΙΚΤΟ ΒΙΒΛΙΟ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του 1ου…

% μέρες πρίν

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Έτσι υποδεχτήκαμε τον Ράμα

Γέμισε τρυκάκια το Γαλάτσι και η Αλβανική Πρεσβεία με το σύνθημα «Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο,…

% μέρες πρίν

Παρεμβάσεις προστασίας ζωής, και περιουσίας των πολιτών

Εκτεταμένες παρεμβάσεις προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών και εργασίες…

% μέρες πρίν