Καινούργιες οφειλές και νέες παρακρατήσεις στο Δήμο…600.000 ευρώ (μέχρι τώρα) και έρχονται και (πολλά) άλλα (χρέη)

729

“Καμένη γη” αναμένεται να παραδώσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Πύργου του Τάκη Αντωνακόπουλου στην νέα Δημοτική Αρχή του Στάθη Καννή.

Νέα οφειλή του Δήμου Πύργου και νέα παρακράτηση από τον Δήμο Ήλιδας που αφορούν τα έσοδά από την ΔΕΗ του Δήμου Πύργου για οφειλές στα σκουπίδια.

 Α) Προηγούμενη Παρακράτηση από τους ΚΑΠ του Δήμου Πύργου για οφειλές στα σκουπίδια:

Το Υπουργείο Εσωτερικών με την 90810/24-10-2023 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής, θα παρακρατηθεί ποσό 100.954,32 ευρώ σε δύο μηνιαίες δόσεις, από την μηνιαία Τακτική Οικονομική Κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Δήμου Πύργου προκειμένου να πληρωθούν οφειλές του Δήμου Πύργου προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας.

 Β) Προηγούμενη Παρακράτηση από τους ΚΑΠ του Δήμου Πύργου για οφειλές στα σκουπίδια:

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την 81060/27-9-2023 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής, θα παρακρατηθεί ποσό 398.868,34 ευρώ σε τρεις μηνιαίες δόσεις, από την μηνιαία Τακτική Οικονομική Κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Δήμου Πύργου προκειμένου να πληρωθούν οφειλές του Δήμου Πύργου προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας.

Ακολουθεί στο άμεσο μέλλον (πιθανόν εντός του έτους 2023) και άλλες παρακρατήσεις του Δήμου Πύργου στα σκουπίδια.

Επίσης είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ από τα Ανταποδοτικά τέλη όπως είναι τα τέλη καθαριότητας να πληρώνονται άλλες δαπάνες εκτός αυτών που αφορούν την Καθαριότητα.

Σημειώνουμε εδώ ότι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) πληρώνονται οι Μισθοδοσίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία των Εργαζομένων του Δήμου.

ΠΗΓΗ: https://www.iliaoikonomia.gr