Με ανακοίνωσή του, που στάλθηκε στα ΜΜΕ το βράδυ (22.00) της Τρίτης 7ης Νοεμβρίου, ο από 1ης Ιανουαρίου 2024 Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός επιβεβαιώνει τα όσα στοιχεία, από τη συνάντησή τους, έδωσε στη δημοσιότητα ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, νωρίς το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Ειδικότερα, για το κορυφαίο θέμα της μη κατάρτισης Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού από τη Δημοτική Αρχή Κωστούρου, ο κ. Ορφανός αναφέρει «…Ο κύριος Δήμαρχος, εξέφρασε την απόφασή του να μην καταρτιστεί Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα, στο οποίο συμφωνήσαμε,…».

Όσον αφορά τα υψηλά Δημοτικά Τέλη ο απερχόμενος Δήμαρχος παρέπεμψε τον επερχόμενο στις υπηρεσίες για ενημέρωσή του.

Να θυμίσουμε ότι, στην επιστολή του, με την οποία ζητούσε συνάντηση, ο Δημήτρης Ορφανός είχε επιμείνει ιδιαίτερα στο θέμα των Δημοτικών Τελών αναφέροντας «…το ύψος των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών, τα οποία αυξήθηκαν υπερβολικά τα τελευταία χρόνια και δεν γνωρίζουμε αν θα χρειαστεί και νέα αύξηση». Δηλαδή αποδέχεται, ως λογική διοίκησης, την αύξηση των Τελών και όχι την μείωση των περιττών εξόδων λόγω εσφαλμένων πολιτικών κλπ, παρέχοντας ουσιαστικά συγχωροχάρτι για τις άσκοπες επιβαρύνσεις στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, για τις οποίες τον κατηγορούσε μέχρι πρότινος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Συνδημότισσες, συνδημότες

Όπως ήδη σας είχα ανακοινώσει με Δελτίο Τύπου, από τις 30 Οκτωβρίου 2023, συναντηθήκαμε σήμερα με τον απερχόμενο Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Κωστούρο, με τον οποίο είχαμε μια πρώτη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας, από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Έχουμε υποσχεθεί πλήρη ενημέρωση και πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά το Δήμο Ναυπλιέων και αυτό θα κάνουμε, ώστε όλοι οι Δημότες να γνωρίζουν υπεύθυνα τι ακριβώς συμβαίνει και τους αφορά.

Ο κύριος Δήμαρχος, έδωσε κάποιες απαντήσεις, εξέφρασε την απόφασή του να μην καταρτιστεί Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα, στο οποίο συμφωνήσαμε, για την καθυστέρηση στην είσπραξη των Δημοτικών Τελών και μας παρέπεμψε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για λεπτομέρειες και παροχή στοιχείων, το οποίο θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, δίνουμε στη δημοσιότητα:

Την επιστολή, προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κύριο Δημήτρη Κωστούρο με Θέμα: Αίτημα ενημερωτικής συνάντησης μετά το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

 Το Υπόμνημα για θέματα και εκκρεμότητες του Δήμου Ναυπλιέων που καταθέσαμε.

 Όπως και επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ, για τον περιορισμό των απευθείας αναθέσεων και την υπογραφή συμβάσεων μεγάλου οικονομικού βάρους, το οποίο θα κληθεί να καλύψει η Δημοτική Επιχείρηση τα επόμενα χρόνια.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και εγώ προσωπικά, όπως έχουμε δεσμευτεί, προχωρούμε με προσεκτικά βήματα το διάστημα που απομένει μέχρι την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων μας και θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα, για ό,τι θα πρέπει να γνωρίζετε.

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Ορφανός

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν