Είδες η ΔΕΗ; 500.000 εντολές διακοπής ρεύματος…

193
Χάρης Μιχαλακόπουλος

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου….(με αφορμή των «πανηγυρισμών»  για τις «επενδύσεις-αγορές» της ΔΕΗ)

Πριν από λίγα χρόνια υπήρχε μια διαφήμιση της ΔΕΗ στα ΜΜΕ, με τον «πιασάρικο» τίτλο, «ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;» (μπορείτε να την βρείτε στο διαδίκτυο…)

Σήμερα η ίδια διαφήμιση θα μπορούσε άνετα να λέει: «Είδες αυξήσεις η ΔΕΗ;»…

Διάφοροι οικονομικοί πίνακες μας ενημερώνουν, ότι στην αποικία-Ελλάς, η παροχή του αγαθού που ονομάζεται ηλεκτρισμός, είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης και του κόσμου. Στην Ελλάς που παράλληλα (υπάρχουν άλλοι σχετικοί πίνακες για αυτό) οι μισθοί είναι αντιστρόφως ανάλογα από τις υπόλοιπες χώρες.

Με απλά λόγια το ρεύμα έχει πάει στο «Θεό» και από αγαθό έχει γίνει αγχόνη. Το ίδιο φυσικά έχουν γίνει και το ενοίκιο, τα προϊόντα διατροφής κλπ κλπ.

Η ΔΕΗ που πρόσφατα είχε «χρεοκοπήσει» και διάφοροι επιτήδειοι κονόμησαν χοντρά από αυτό, αλλά τελικά απολαμβάνουν τα κέρδη τους στα Ελληνικά νησιά… Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Ιστορικό της απάτης της Energa -Hellas power. 256.521.323,96 ευρώ έκαναν φτερά και οι ποινές από την «τυφλή» δικαιοσύνη ήταν προκλητικές (5 χρόνια με αναστολή κλπ). Μάλιστα ένας εκ των κατηγορουμένων αποφυλακίστηκε «λόγω αναπηρίας» και συνέχισε τη χλιδάτη ζωή του στη Μύκονο!!!

Πρόσφατα επίσης ανακοινώθηκε ότι από τη ΔΕΗ είχαν δοθεί 400.000!!! εντολές διακοπής ρεύματος μόνο στις αρχές του 2023 και η κρίση βαθαίνει….

Σήμερα η ΔΕΗ είναι μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες σε Ευρωπαϊκή κλίμακα!!!

Ένα golden boy, ο Γεώργιος Στάσσης, κατάφερε να κάνει την εταιρία κερδοφόρα, τόσο πολύ (αφού πραγματικά «άλλαξε τα φώτα» σε όλα τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες)  που «επενδύει» σε μεγάλα deal όπως οι αγορές ΜΑΣΟΥΤΗΣ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ. Φυσικά ούτε αυτός, ούτε όσοι πανηγυρίζουν μαζί του στα Κυβερνητικά κλιμάκια και στα οικονομικά λόμπυ κινδυνεύουν να μείνουν σε σπίτι χωρίς ρεύμα, να διαβάσουν τα παιδιά τους με την τσιμπλόλαμπα, να μην έχουν ρεύμα για τη συσκευή οξυγόνου του συγγενή τους, να μην έχουν ρεύμα για ζεστό μπάνιο κλπ…. Όλοι αυτοί δηλαδή που αντιπροσωπεύουν το 0,1% του πληθυσμού πανηγυρίζουν για τα υπερκέρδη την ίδια ώρα που 99,99% τους καταριέται (φυσικά δεν ιδρώνει το αυτί τους γιατί αυτών τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο στις USA , στην Ελβετία ή στην Αγγλία και οι βίλες τους φυλάσσονται από μικρούς ιδιωτικούς στρατούς με την ΔΩΡΕΑΝ συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας).

Μας άλλαξαν τα φώτα και ο λαός πάει στις κάλπες και τους επιβραβεύει…Μήπως καλά μας κάνουν τελικά;

ΥΓ: …Εάν αυτά τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ επέστρεφαν στο λαό και στους επαγγελματίες με γενναίες μειώσεις των τιμολογίων πάλι κέρδος δεν θα είχε η ΔΕΗ διαχρονικά;

…αλλά τότε δεν θα είμαστε σκλάβοι των e-pass / άρα πιο αυτόνομοι /άρα λιγότερο ελεγχόμενοι/ άρα «ασύμφορος» λαός για την ελίτ που μας κυβερνά….

Διαβάστε σε αυτό τον σύνδεσμο για τον αριθμό των εντολών διακοπής ρεύματος, της «επιτυχημένης» ΔΕΗ….https://www.kinima-ypervasi.gr/