Γενίτσαροι και Γυρολόγοι δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ

78
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Η τοποθέτηση του βουλευτής Αρκαδίας και πρ.υπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του “ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής” επικεντρώθηκε στην ανάγκη “καθαρών σχέσεων” του κόμματος με τα στελέχη του και τους “Γενίτσαρους” ή τους “Γυρολόγους”, όπως αποκάλεσε όλους όσους ακολούθησαν προσωπικές πολιτικές και δεν υποστήριξαν τις επιλογές του κόμματος στις Περιφερειακές εκλογές

«Αναρωτιέμαι, όσοι πήγαν απέναντι στους Υποψήφιους Περιφερειάρχες που έδωσε επίσημο χρίσμα το κόμμα μας, αύριο θα είναι πάλι στο Συνέδριο και τη νέα Κ.Ε.;», ρώτησε ρητορικά το σώμα των στελεχών προς τους οποίους απευθύνθηκε.

«Η παράταξη απόλυτα σωστά έδωσε στήριξη – χρίσμα στις 13 Περιφέρειες. Η καθυστέρηση, όμως, να ανακοινώσει τους υποψηφίους είχε μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που μπήκαν μπροστά την τελευταία στιγμή αξίζουν τον σεβασμό μας.

Είχα προτείνει εδώ και πολύ καιρό να λειτουργήσει επιτροπή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα πίστευα και πιστεύω ότι αυτό θα ήταν και προς όφελος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές».

Αναφερόμενος αναλυτικά, ανά Περιφέρεια, έκανε τη σύγκριση των ποσοστών στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στις 9 από τις 10 Περιφέρειες που υπήρχαν υποψήφιοι μόνο με τη δική μας στήριξη, τα ποσοστά μας και οι συνολικές ψήφοι ήταν πολύ κατώτερα από αυτά του Ιουλίου του 2023», είπε. «Σε 5 περιφέρειες μάλιστα, χάσαμε το διψήφιο ποσοστό: Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Ιόνια Νησιά.

Στην Αττική που είναι μακράν η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, παρά την άνοδο του ποσοστού μας, λάβαμε την 4η θέση. Έχει απλή εξήγηση και αυτό και την ξέρουμε όλοι.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη δεν τον γνώριζα. Όταν μου τον ανακοίνωσαν, μπήκα αμέσως στον αγώνα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Έζησα όντας στο νοσοκομείο συσκέψεις με ΖΟΟΜ, για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης, με ανθρώπους που δήλωναν στις συσκέψεις ότι είναι ΠΑΣΟΚ, μετά εξαφανίστηκαν, ήταν υποψήφιοι με άλλη παράταξη ή στην καλύτερη εμφανίζονταν όταν κατέβαινε ο Πρόεδρος ή κάποιο στέλεχος.

Και ερωτώ: Υπάρχει αξιολόγηση για όλους αυτούς;

Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω και αγωνιστήκαμε στην Αρκαδία με τις πιο δύσκολες προϋποθέσεις και συνθήκες, καταρτίζοντας ένα δυνατό και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Ο αγώνας που δώσαμε στην Αρκαδία είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσουμε τις ψήφους που πήραμε στις εθνικές εκλογές σημειώνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις της παράταξης ανάμεσα στους νομούς της χώρας.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023 – ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
ΨΗΦΟΙ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 7.940 – 8.528

Αναρωτιέμαι, όσοι πήγαν απέναντι στους Υποψήφιους Περιφερειάρχες που έδωσε επίσημο χρίσμα το κόμμα μας, αύριο θα είναι πάλι στο Συνέδριο και τη νέα Κ.Ε.;

Το ΠΑΣΟΚ εκτός από τους Υποψήφιους Περιφερειάρχες, έδωσε στήριξη μόνο στο Δήμο Αθηναίων. Η επιλογή του Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ ήταν νικηφόρα και δικαίωσε όλους εμάς που πιστεύουμε ότι έχουμε ικανά και άξια στελέχη.

Για να μας ψηφίσει ο κόσμος δε χρειάζεται να στείλουμε κάλεσμα σε γενίτσαρους (όπως είχε πει ο Πρόεδρος) και γυρολόγους, αλλά να πορευτούμε με στελέχη που έχουμε στο κόμμα, όπως ο Χάρης Δούκας και υπάρχουν στην κοινωνία.

Αν επιχειρήσουμε σε αυτή τη φάση να μιμηθούμε τον Τσίπρα που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα «super market», θα το πληρώσουμε, όπως το πληρώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει εικόνα διάλυσης». Και κατέληξε «Ας μάθουμε από τα λάθη των άλλων, δεν είναι κακό».