Βαριά τιμωρία ορκωτών λογιστών για «ελλείψεις».(άντε και στα δικά μας)

188

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για σωρεία αμοιβών σε (συγκεκριμένους πάντα) ορκωτούς λογιστές από το Δήμο μας. Επειδή η κοινή λογική δυσκολεύεται να κατανοήσει πως ο χρυσό-πληρωμένος εντολοδόχος θα «κάψει» τον εργοδότη του. Επειδή βλέπουμε ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή επιμένει να θέλει να χρεώσει και την επόμενη δημοτική αρχή με απευθείας αναθέσεις σε αυτό το κομμάτι, όντας αμετανόητη στις πρακτικές της.

Διαβάστε λοιπόν τι έγινε στις Η.Π.Α με μια Ελληνικών συμφερόντων εταιρία με την ελπίδα ότι σύντομα και οι Ελληνικές ελεγκτικές αρχές θα πράξουν τα αυτονόητα και στη χώρα μας και θα ελέγξουν τους «ελεγκτές» που απολαμβάνουν σωρεία επαναλαμβανόμενων απευθείας αναθέσεων.

«Το Συμβούλιο Εποπτείας Λογιστικών Εταιρειών των ΗΠΑ (PCAOB) επέβαλε υψηλό πρόστιμο και πειθαρχικές κυρώσεις στην PwC Greece και το στέλεχός της Νίκο Γεώργιο Κωμοδρόμο για παραβιάσεις των κανόνων και προτύπων της PCAOB σε σχέση με τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2016 της Aegean Marine Petroleum Network Inc, που είχε ιδρύσει και υπήρξε μέτοχος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το PCAOB, ο κ. Κωμοδρόμος και η ομάδα ορκωτών λογιστών της PwC Greece, απέτυχαν να ανταποκριθούν με τον δέοντα επαγγελματισμό σε ασυνεπή ελεγκτικά στοιχεία, που αφορά σε τέσσερις πελάτες της Aegean του Μελισσανίδη, από τους οποίους προέκυψε το 13% των αναφερόμενων εσόδων της πετρελαϊκής εταιρείας το 2016.

Για την ακρίβεια, η απόφαση υποστηρίζει ότι οι ορκωτοί ελεγκτές δεν αποκάλυψαν -ως όφειλαν- το γεγονός ότι υπήρχαν εικονικές συναλλαγές της Aegean Marine με εταιρείες-φαντάσματα, με επικεφαλής πρώην υπαλλήλους, διευθύνσεις σε πολυκατοικίες και «μαγειρέματα» που έβλαψαν τους μετόχους.

«Για την προστασία των επενδυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο θα θεωρεί υπεύθυνους τόσο τις εταιρείες όσο και τους εταίρους ανάθεσης όταν αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν κατάλληλα σε σημαντικούς κινδύνους», δήλωσε η πρόεδρος του PCAOB, Έρικα Γουίλιαμς.»

ΠΗΓΗ: https://www.powergame.gr/

ΧΒΜ