Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης αύριο στο ‘Αργος και μεθαύριο στο Ναύπλιο. Φέρτε για ανακύκλωση τα παλιά σας ρούχα

38

Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα αύριο και μεθαύριο.

Αύριο, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στις 17.30, θα βρίσκεται στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 17.30, στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιον.

Το φεστιβάλ, διοργανώνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προβολή του έργου ολοκληρωμένης  διαχείρισης  απορριμμάτων. Ξεκίνησε από την Καλαμάτα, ταξίδεψε στη Σπάρτη, την Τρίπολη και την Κόρινθο και ολοκληρώνεται στο Άργος και το Ναύπλιο, προσκαλώντας κάθε μέρα σε μια διαφορετική πόλη της Πελοποννήσου, κοινό όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερα απευθύνεται στα παιδιά προσπαθώντας να τα  ενημερώσει για τις σύγχρονες έννοιες και αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Μέσα από το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως το καλλιτεχνικό εργαστήρι ανακύκλωσης, όπου οι συμμετέχοντες, και πρωτίστως τα παιδιά, θα μπορούν να μετατρέψουν με δημιουργικό τρόπο τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα σε λειτουργικά και χρήσιμα αντικείμενα, να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα και να λάβουν μέρος και σε άλλα βιωματικά διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, προσφέρεται και η δυνατότητα να ανακυκλώσουμε τα παλιά μας ρούχα, μέσω του προγράμματος ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού Fabric Republic.