Πέθανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου

94

Στις 9 το πρωϊ της 23η Νοεμβρίου 2023 έφυγε από την ζωή η Δέσποινα Γάσπαρη – Παπαδοπούλου. Η γυναίκα που ερωτεύθηκε, παντρεύτηκε και στάθηκε μέχρι τέλους αλλά και μετά το τέλος στον Γεώργιο Παπαδόπουλο υπερασπιζόμενη την αλήθεια και την μνήμη του!

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ, «Ανήμερα της Επετείου των 50 ετών από την ανατροπή του Γ. Παπαδόπουλου από τον Δημήτριο Ιωαννίδη, πέθανε σε νοσοκομείο των Αθηνών ύστερα από σύντομη νοσηλεία η επί 3 χρόνια Πρώτη Κυρία της Ελλάδος, Δέσποινα Γάσπαρη – Παπαδοπούλου. 

Μετά από δεκαετή σχέση, το 1970 μεσούσης της 21ης Απριλίου, παντρεύτηκε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, με τον οποίο είχε ήδη αποκτήσει μια κόρη, την Υπερμαχεία, που πήρε το όνομά της από την Μικρασιάτισσα μητέρα της Δέσποινας. Πατέρας της Δέσποινας ήταν ο Νικόλαος Γάσπαρης, φανατικός αντιμοναρχικός και οπαδός του Νικολάου Πλαστήρα.
Η αλησμόνητη Δέσποινα Παπαδοπούλου ήταν απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και γνώρισε το 1959 τον Γ. Παπαδόπουλο στην Γεωγραφική Υπηρεσία του Πεδίου του Άρεως όπου εργαζόταν».