Αποχή Δικηγόρων από δίκες και άλλες πράξεις

135
Δημήτρης Ορφανός. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου

Αποχή των μελών του από σειρά δικαστικών πράξεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου λόγω των προτεινόμενων από την κυβέρνηση, νέων φορολογικών μέτρων

Οι δικαστικές πράξεις από τις οποίες θα απέχουν οι Δικηγόροι και οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι:

– Δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 4270/2014) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου. 

– Όλες τις δίκες στις 16 και 17/11/2023 και 21 και 22/11/2023. 

– Όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή στις δράσεις και κινητοποιήσεις της Ολομέλειας. 

– Από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψη της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών. 

– Από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ). -και 

– Την παράταση αναστολής της στοχευμένης αποχής των μελών του από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ., πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι 31/12/2023.