“Έφυγε” ο τελευταίος μεγάλος της αθλητικής δημοσιογραφίας

104
Κώστας Τασσόπουλος

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός αθλητικογράφος Κώστας Τασσόπουλος, σε ηλικία 62 ετών. Ο θάνατός του επήλθε στο θεραπευτήριο όπου, τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη μετά το βαρύ εγκεφαλικό που είχε υποστεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Τον γνώρισα το 1994 όταν ήρθα στην Αργολίδα και εξέδωσα την καθημερινή εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ήταν μαζί με την εξαιρετική Ναταλία Κανταρτζή οι κορυφαίοι της δημοσιογραφικής ομάδας της εφημερίδας. Τότε ξεκίνησε την καριέρα του στον έντυπο λόγο, αναλαμβάνοντας τις δύο τις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας. Τότε καθιερώσαμε και την στήλη “σφηνάκια” που συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση λόγω της μοναδικότητάς της. Ξεχώριζε πάντοτε για την ευγένειά του, το χαμόγελό του και την συνέπειά του.

Τα “σφηνάκια” τον συνόδευσαν έκτοτε, και πάντοτε επιτυχημένα, μέχρι το τέλος.

Ο Κώστας Τασσόπουλος δεν συνήλθε ποτέ από το τραγικό ατύχημα που του συνέβη εν ώρα εργασίας στο ραδιόφωνο της Αργειακής Ραδιοφωνίας 101 fm. Το ξεπέρασε γιατί ήταν μαχητής, αλλά του άφησε πολλά προβλήματα. Ήλπιζα πως θα βγει νικητής και στον τελευταίο αγώνα του όμως τελικά υπέκυψε.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν ο Πανιώνιος και γι’ αυτό ονομάτισε έτσι και την πρωτοποριακή γυναικεία ομάδα μπάσκετ που έφτιαξε στη Δαλαμανάρα όπου κατοικούσε.

Εκτός από την “Αργολική Ενημέρωση” εργάσθηκε ακόμη στις εφημερίδες “Δημοσιογράφος”, “Αργολίδα”,Θάρρος” και στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER, ενώ υπήρξε δημιουργός της ιστοσελίδας “sfinakianews”. Μετέδωσε εκατοντάδες αγώνες. Μεσουράνησε ως αθλητικός ρεπόρτερ και η μόνη διαφορά που είχε με τον μεγάλο του ανταγωνιστή Γιώργο Χαρίσση ήταν πως ο Κώστας ήταν λιτός στην γραφή του ενώ ο Γιώργος έγραφε περιεκτικά και αναλυτικά.

Για την ιστορία να αναφέρv πως ο Κώστας Τασσόπουλος ήταν Κομμουνιστής με παρουσία σε αγώνες αλλά γνώριζε να μην μπλέκει ιδεολογία με φιλίες και εργασία. Όπως ακριβώς και ο άλλος μεγάλος αθλητικογράφος, ο Γιώργος Χαρίσσης που υπηρέτησε τις ιδέες του Εθνικισμού με συνέπεια και χαμηλούς τόνους.

Ο Θάνατος του Κώστα Τασσόπουλου βάζει τίτλους τέλους στην αθλητική δημοσιογραφία μιας σπουδαίας εποχής για την Αργολίδα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη (13.00)στο κοιμητήριο της Δαλαμανάρας, χωρίς να προηγηθεί εξόδιος ακολουθία.

Στους συγγενείς του εκφράζω συλλυπητήρια μου και στους φίλους του την ευχή να τον θυμούνται πάντοτε χαμογελαστό.

Πολύδωρος Δάκογλου